Potpisan ugovor o privatizaciji Luke Novi Sad

Potpisan ugovor o privatizaciji Luke Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, prisustvovali su potpisivanju ugovora o privatizaciji Luke Novi Sad u Vladi Srbije, javljeno je danas iz Gradske kuće.

Ugovor su potpisali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i Rado Antolović, izvršni direktor preduzeća “P&O ports“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje posluje u sastavu kompanije “DP vorld“, trećeg najvećeg lučkog operatera na svetu.

– Novi Sad je zadovoljan što mu dolazi jedan od najvećih investitora u ovoj privrednoj grani. Raduje nas što će investicija biti veća od onog čime su ugovorom obavezani, a posebno nas raduje to što će se i te kako voditi računa o zaposlenima u Luci Novi Sad. Građani će kroz ovu privatizaciju moći da osete benefit i na taj način što će deo kupoprodajne cene koju je naša Vlada postigla, pripasti Pokrajinskoj vladi, a što će se pozitivno odraziti i na investiranje u Grad Novi Sad – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević, a prenosi njegov kabinet.Luka Novi Sad bila je jedina preostala luka u državnom vlasništvu, a prodata je za 7,99 miliona evra koliko je i iznosila početna cena na tenderu. Plan je da u naredne tri godine investicije u ovu luku budu više od 15 miliona evra. Inače, "DP vorld" izvodi radove u 41 zemlji na šest kontinenata, ima preko 35000 zaposlenih, s godišnjim prihodom većim od četiri milijarde dolara. Reč je o trećem lučkom operateru na svetu, a prvi put će dolaskom u Srbiju zapravo izaći na reku Dunav.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan