Potpisani ugovori za realizaciju trogodišnjeg programa "OPENS 2019"

Potpisani ugovori za realizaciju trogodišnjeg programa "OPENS 2019"

Na konkursu koji je Omladinski savez udruženja "Novi Sad Omladinska prestonica Evrope – OPENS 2019“ sproveo tokom prošle godine, izabrane su 44 organizacije koje će u naredne tri godine realizovati aktivnosti za mlade u okviru programa "OPENS 2019".

Novac za realizaciju projekata obezbeđen je najvećim delom iz budžeta Grada Novog Sada, ali su doprinos dale i Pokrajina i Republika.

Potpisivanje ugovora između Omladinskog saveza udruženja "Novi Sad Omladinska prestonica Evrope – OPENS 2019“ i organizacija mladih i za mlade upriličeno je u ponedeljak 5. marta u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, rektor Univerziteta prof. dr Dušan Nikolić i koordinator "OPENS 2019“ Vukašin Grozdanović.


- Današnji događaj je još jedan iskorak u realizaciji svega onoga što smo zacrtali u programu sprovođenja politike prema mladima u Novom Sadu. Ovo potpisivanje nije samo značajno u kontekstu titule Omladinske prestonice Evrope, nego radi čitavog odnosa prema mladima u našem gradu, ali i u Srbiji. Lepo je što omladinske organizacije nisu više samo korisnici novčanih sredstava, već što sad i preuzimaju odgovornost u kreiranju politike  u toj oblasti. Ponosan sam na sve što smo zajednički radili prethodnih godina – rekao je Vučević.

U programe koji će biti realizovani u naredne tri godine biće uključeno preko 75.000 mladih.

- Danas je Gradska kuća i više nego otvorena za omladinske organizacije. Stigli smo na taj nivo prvenstveno zahvalјujući mladim, vrednim lјudima koji su uspostavili sa gradskom administracijom otvorenu komunikaciju i saradnju, na koju smo mi spremno i efektivno odgovorili. To što je Novi Sad postigao, može biti odličan primer za celu Srbiju – istakao je Gradonačelnik.


Koordinator "OPENS 2019“ Vukašin Grozdanović je naglasio da je ovo je prvi put da organizacije potpisuju trogodišnje ugovore, čime se dokazuje da OPENS otvara vrata novim modelima saradnje.

- Vrednost projekata za koje se danas potpisuju ugovori iznosi 65 miliona dinara, od ukupno 120 miliona koliko je opredelјeno sredstava za OPENS u 2018. godini – rekao je Grozdanović.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan