Pozivaju se stambene zajednice koje nisu prošle registraciju da to učine jer slede prekršajni postupci

Pozivaju se stambene zajednice koje nisu prošle registraciju da to učine jer slede prekršajni postupci

Stupanjem na snagu novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada propisano je da se stambena zajednica registruje u Registar stambenih zajednica. Za teritoriju Grada Novog Sada, registar vodi Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove, sa sedištem u Novom Sadu, Ulica Narodnog fronta broj 53.

"Kako je vođenje Registra stambenih zajednica počelo 12. juna 2017. godine, stambene zajednice su preko upravnika ili lica ovlašćenog odlukom stambene zajednice, po Zakonu, bila dužna da podnesu prijavu (u pisanoj formi, neposredno, poštom ili elektronski putem korisničke aplikacije za prijem elektronske prijave) za upis u registar stambenih zajednica. Nadzor nad primenom odredaba Zakona o stanovanju i održavanju zgrada koje se odnose na registraciju stambenih zajednica, vrši jedinica lokalne samouprave preko komunalnog inspektora. Na teritoriji Grada Novog Sada, nadzor će vršiti Gradska uprava za inspekcijske poslove, Sektor komunalne inspekcije, Odsek za kontrolu komunalnih sistema, sa sedištem u Novom Sadu, Ulica Dimitrija Tucovića broj 3", saopštila je Gradska uprava za inspekcijske poslove.

Uvidom u evidenciju stambenih/stambeno-poslovnih zgrada na teritoriji Grada Novog Sada, konstatovano je da postoji oko 4.350 stambenih/stambeno-poslovnih zgrada.

"Komunalni inspektori su izvršili savetodavne posete prema skoro svim stambenim zajednicama, i tom prilikom date su preporuke sa adekvatnim rokom za otklanjanje uočenih nepravilnosti. Pozivaju se članovi stambenih zajednica, čije jedinice nisu prošle proces registracije da u najskorijem roku izvrše svoje zakonske obaveze, jer nepostupanje po preporukama iz dopisa o službeno-savetodavnoj poseti, predstavlja osnov za pokretanje postupka inspekcijskog nadzora i pokretanje prekršajnog postupka za svaku stambenu zajednicu pojedinačno", zaključuje se u saopštenju.

Detaljno obaveštenje o registraciji i njegovom postupku, može se dobiti na sajtu Grada Novog Sada, http://www.novisad.rs/lat/obavestenje-o-registraciji-stambenih-zajednica.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan