PRAVA PACIJENATA: Dom zdravlja ne izdaje potvrde za snimanje u privatnim ordinacijama?

PRAVA PACIJENATA: Dom zdravlja ne izdaje potvrde za snimanje u privatnim ordinacijama?

Dom zdravlja Novi Sad odbija da za rendgenska snimanja izdaje potvrde za privatne ordinacije, piše "Blic"

Iako je zakon jasan i pacijenti koji u državnim ustanovama ne stignu na red za 30 dana mogu da koriste usluge privatnika a da im troškove refundira Republički zavod za zdravstveno osiguranje, u Novom Sadu nje tako, konstatuje beogradski dnevni list. 

- Ne možemo da stignemo na red, a ne možemo ni kod privatnika. Čekam da snimim nogu od marta, a kako stvari stoje neću stići na red u ovoj godini. Na kraju ću morati o svom trošku da idem kod privatnika, jer u Domu zdravlja ne žele da mi izdaju potvrdu. Šalju me kod zaštitnika prava pacijenata da se žalim, iako je ovde stvar više nego jasna – izjavio je student Bojan Mišić iz Novog Sada.
 
Kako potvrđuju drugi pacijenti, i na radiološka snimanja čeka se po godinu dana.
 
- Supruga već šest meseci čeka na ultrazvučni pregled dojke i ne zna se kada će doći na red, a moja drugarica je na isti pregled čekala skoro godinu dana. Razumem da imaju hitnije slučajeve i da ima malo specijalista, ali onda bi bar trebalo da funkcionišu ti pregledi kod privatnika. A u kancelariji zaštitnika prava pacijenata niko se ne javlja na telefon – izjavio je Neven Lukić.
 
Ostatak vesti pročitajte na sajtu "Blica".
Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan