Pravni fakultet za privredu i pravosuđe: Besedništvom do kompletne ličnosti (FOTO)

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe: Besedništvom do kompletne ličnosti (FOTO)

U amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u sredu je održano jedanaesto takmičenje u besedništvu, pod nazivom "Govori da te vidim ko si". Pred mnogobrojnom publikom predstavilo se šest studenata ove visokoškolske ustanove, a pobedu je odnela studentkinja prve godine Nataša Mirković.

Učesnici su svoje autorske besede predstavili na temu “Napuštanje starog i izgradnja novog ne odvija se pravolinijski niti brzo” – prof. dr Slavko Carić.

 

Prema rečima dekana dr Mirka Kulića pravnici, naročito advokati, bave se u praksi govorima koje je posebno važno nametnuti u sudu.
 
– Mi negujemo kod pravnika pravilan govor i govorničke sposobnosti. Zato već jedanaesti put održavamo takmičenje u besedništvu. Ove godine smo hteli da takmičenje posvetimo osnivaču našeg fakulteta, koji je bio jedan od vodećih profesora  privrednog prava, Slavku Cariću, koji je i sam bio vrstan besednik. Zato smo jednu njegovu misao, koju je izrekao u nekoj od svojih knjiga, uzeli da bude tema ovogodišnjeg skupa – rekao je dekan.

 
 

Profesor Kulić je objasnio da se zadatak uvek vrti oko pravne teme, ali da ona uvek dozvoljava da se ide i malo šire u pravcu filozofije i književnosti. 
 
– Naši studenti treba da shvate koliko je važno da pravilno govore i da čitaju šire od onoga što mi ovde dajemo za užu literaturu. Na taj način oni stiču jedno šire obrazovanje i postaju kompletne ličnosti, što sutra, kada se uhvate u koštac sa mnogobrojnim pravnim problemima, može biti jako važno – istakao je dekan Fakulteta za privredu i pravosuđe.
 
 
 
 
Pobednica takmičenja, studentkinja Nataša Mirković, rekla je novinarima da se od osnovne škole bavi javnim nastupima, govorom i recitovanjem i da joj je to ostala prva ljubav pored prava. Pored nje, sa svojim autorskim besedama, predstavili su se i Elena Ignjatić, Tamara Obradović, Aleksandar Grabovica, Radmila Lalović i Jovana Pešić

 
 

Članovi žirija koji su ocenjivali takmičare bili su prof. dr Marijana Carić, prof. dr Mirko Kulić, prof. dr Milan Počuča, prof. dr Predrag Mirković i docent dr Marijana Mladenov.
 

 

Muzički gost svečanosti bio je poznati novosadski muzičar Strahinja Jajić.
 
 
 

Tekst i foto:
mojnovisad.com
Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan