Prazan stan tokom godišnjeg odmora - meta za provalnike

Prazan stan tokom godišnjeg odmora - meta za provalnike

Spuštene roletne, zatvoreni prozori, ugašena svetla... Sve su to indikatori da vlasnici nisu kod kuće i da je stan potencijalna meta za provalnike.

Ukoliko krećete na godišnji odmor potrebno je da obezbedite stan od lopova. Apsolutna zaštita kako za "Blic" kaže Ljubomir Knežević iz beogradske policije, ne postoji, ali uz nekoliko mera predostrožnosti, možete da odvratite lopove od namere da obiju vaš stan.

- Nikako ne treba objavljivati na društvenim mrežama da idete na odmor, jer je to znak provalnicima da nećete biti u kući, što može vašu kuću da označi kao pogodnu metu. Sve predmete od vrednosti i novac treba skloniti iz stana, ili u banku ili kod osobe od poverenja, a ključ ostaviti kod komšije ili prijatelja koji bi kuću ili stan povremeno obilazili – kaže Ljubomir Knežević.

Sve ono na šta ne biste obratili pažnju, lopovima može da posluži kao indicija da je stan prazan. Nepokupljena pošta iz sandučeta, zatvoreni prozori, ugašena svetla. Provalnici se čak služe i osluškivanjem stana, a pokušavaju i sa pozivima na fiksni telefon.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan