Predfestivalska atmosfera: Stranih gostiju na Exitu čak 30 odsto više nego lane

Predfestivalska atmosfera: Stranih gostiju na Exitu čak 30 odsto više nego lane

Brojni gosti sa svih meridijana i iz preko 60 zemalja sveta stižu u Novi Sad i sve je spremno za sutrašnji početak magičnog Exit festivala, poručuju u saopštenju organizatori.

Pristigli su gosti sa doslovno svih kontinenata, a ove godine se broj stranih turista povećao za čak 30% u odnosu na prošlogodišnji Exit. Pored gostiju iz Velike Britanije, Holandije i svih zemalja u okruženju, ove godine pojačano su došli gosti iz Grčke, Turske, Rusije, Poljske, Australije, Francuske i Španije, a tu su i gosti iz Meksika, Argentine, SAD, Kanade, Brazila, Južnoafričke republike i udaljenih Kine i Japana.

Već od vikenda gradom vlada dobro poznata predfestivalska atmosfera, a sinoćnji omladinski sajam "Youth Fair" okupio je Novosađane i strane turiste na glavnom trgu tokom izvođenja čuvenog dela Volfganga Amadeusa Mocarta "Čarobna frula" u izvođenju orkestra, hora i solista Srpskog narodnog pozorišta (slika dole).

 

Sutra od 19 časova biće otvorene kapije Exit festivala, a svake večeri 45-50.000 ljudi iz preko 60 država širom sveta prolaziće kroz njih da bi pratili nastupe preko 700 izvođača na oko 20 bina i festivalskih zona. Prognoze pokazuju da nas očekuje sunčano i toplo vreme tokom festivala. Ulaznice za Exit dostupne su još samo za publiku u Srbiji, a određeni broj ulaznica biće dostupan i svake večeri na festivalskim blagajnama na tvrđavi koje s radom počinju od 19 časova.

Ulaznice po aktuelnim cenama još samo danas: Svi oni koji sebi još nisu obezbedili karte za avanturu mogu to da urade još samo u Srbiji po ceni od 14.990 dinara za Exit, odnosno 4.990 dinara za Sea Dance, te 16.990 dinara za celu Exit Avanturu. Dnevne ulaznice za Exit trenutno koštaju 2.990 za četvrtak, 3.990 za petak, 3.490 za subotu i 3.990 dinara za nedelju, dok će cena na ulazima na festival biti viša. Posetioci se upozoravaju da se čuvaju od falsifikata koji u ovo doba godine uvek kruže po društvenim mrežama i na ulici. Ulaznice se prodaju na svim blagajnama prodajne mreže Gigs Tix, te u onlajn prodaji putem sajta www.gigstix.com.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NIK

  pre 2899 dana i 9 sati

  Nema spavanja od buke kada je EXIT i mislim da ga treba izmestiti iz grada Neka se odrzava Kac,Budisava i sl MI SAMO HOCEMO DA MIRNO SPAVAMO

  Oceni komentar:
  2
  0