PREDLOG ZA PROVOD: Bašte novosadskih lokala sa živom muzikom (FOTO)

PREDLOG ZA PROVOD: Bašte novosadskih lokala sa živom muzikom (FOTO)

Mnogim našim sugrađanima jako fale izlasci i noćni provod, đuskanje i druženje, s obzirom na to da su klasične svirke i žurke ukinute, radno vreme lokala unutra skraćeno do 21, a napolju do 23 časa. Iako sedeljke u baštama nisu isto što i đuskanje, dobra muzika uživo može bar delimično da doprinese dobrom raspoloženju.

Zato određen broj novosadskih kafića i restorana u svojim baštama organizuje akustične svirke uživo, što vikendom, što radnim danima uveče, i takva mesta su postala omiljena onima koje ne zadovoljava samo sedenje i ćaskanje, već im je za potpuni užitak potreban i muzički ritam!

Istražili smo u baštama kojih lokala možemo uživati u svirkama uživo, a pošto se broj iz dana u dan menja, možete i sami dopuniti našu listu u komentarima.
 

"Pancceta"

Restoran, tačnije concept bar, koji se nalazi u centru grada, u Njegoševoj 12, raspolaže baštom u kojoj svake večeri može uživati u muzici uživo. Radnim danima su to akustične svirke, a vikendom kompletni bendovi.


Svira se domaći pop i rok, strane zabavne kompozicije, večiti klasici, a kako su nam rekli u ovom lokalu, uvek se traži mesto više, pa je poželjna rezervacija.

 

"Loft" – Coffee & Food bar

Postoji na čak pet lokacija u gradu, a među njima su dve na kojima se ovog leta možete prepustiti sjajnom ritmu stranog popa, evergrina, džeza, soula, latina...

Jedan od njih, "Loft River", nalazi se na Štrandu, sa leve strane od glavnog ulaza, gde vas čekaju svirke od utorka do nedelje, sa početkom u 19 časova.


Autor fotografije: Kristijan Altmajer, Photo Factory (i naslovna fotografija)

Drugi prostor sa muzikom uživo je "Loft Factory", na Futoškom putu 92b, gde u izvođenju bendova možete uživati petkom i subotom od 19 do 23 časa.


"TD music caffe"

Svake večeri od 20 časova, kada to dozvole vremenski uslovi, u bašti kafea "TD music" u Zmaj Jovinoj 26 (lokal je u pasažu, a bašta na glavnoj "džadi"), po dva muzičara ulepšavaju vreme gostima koji uživaju u hladnom piću usred najpoznatijeg novosadskog šetališta. Repertoar je onakav kakav se, u srećnijim vremenima, može čuti i na njihovim klupskim svirkama, a to je domaći pop rok.


"Berta Gastro Pub"

Relativno nov lokal na Ribarcu organizuje zanimljive programe tokom sedmice, a četvrtak i nedelja su rezervisani za svirke bendova. Petkom i subotom za zabavu je su zaduženi didžejevi, dok je utorak dan za romantične akustične svirke. Dominiraju rok hitovi 80-ih i 90-tih.

"Brauhaus"

Dobra atmosfera uz svirke uživo iz lokala pivare na Bulevaru Mihajla Pupina sada se preselila u njihovu baštu, u kojoj se od četvrtka do nedelje organizuju svirke u kojima dominira pop-rok i etno-folk.


Provod uz muziku uživo ovim danima traje od 20 do 23 časa i poželjno je rezervisati sto. Na fotografiji se vidi provod u bašti od prošle godine, a danas su stolovi razmaknutiji.


"Kuća Mala"

U pasažu Dunavske 17, u prijatnoj baštici restorana "Kuća Mala", subotom od 20 sati goste razgaljuju muzičari, klavijaturista i bubnjar, sa džez i bosanova kompozicijama. Pošto bašta raspolaže sa svega 12 stolova, preporučujemo da svoje mesto unapred rezervišete.


Caffe "Portobelo"

Na Štrandu, na šetalištu sa desne strane mosta, svake večeri od 20 časova čuje se živa muzika, što doprinosi da ovaj kafe uvek bude pun. Bendovi koji nastupaju izvode poznate domaće melodije zabavne i narodne muzike, prilagođene svim generacijama.


"Indeksova tribina"

Petkom i subotom, a neretko i radnim danima, u gornjoj bašti kafe-picerije na Keju (ugao sa Jiričekovom, pored terena FK Index), možete se opustiti uz muziku "kao na moru", uz najčešće dva muzičara i svima znane pop i rok hitove.


Restoran-bar "Kod Brke"

Svakog dana, osim nedeljom, na Futoškom putu 93b, uz piće i klopu "kod Brke" čekaju vas i muzičke note, da upotpune provod. Utorkom se za muziku brine didžej, a od srede nastupaju bendovi, čiji repertoar obuhvata širok dijapazon, od džeza do popa. Svirke traju od 19 do 23 časa.


"Kalem by Zak"

Možda niste znali da s unutrašnje Pupinove palate, u kojoj su se, kroz zajedničku kuhinju, spojila dva odlična restorana, postoji skrivena bašta "Kalem garden", a u njoj i muzika koja se izvodi uživo. S obzirom na to da je ceo lokal uređen u stilu Njuroka 30-tih godina prošlog veka, trude se da i muzika proprati taj stil. Petkom se možete opustiti uz akustične svirke, dok je subotom za dobar štimung zadužen didžej.
 

"Pupin Pub'n'bar"

U bašti lokala na Bulevaru Mihajla Pupina 6 svakog dana od 19 do 23 didžej uživo pušta muziku, i to uglavnom haus, nekad sa primesama r'n'b-ja, dok nedeljom i ponedeljkom bude samo lagana, "chill" muzika. Sve žurke su "open air", uz poštovanje razdaljine."Lazin salaš"

Ljubitelje tamburaške muzike obradovaće informacija da za izlaske ne moraju da čekaju, jer u poznatom lokalu u centru grada, u Laze Telečkog 5, svake večeri od 19 do 23 časa "praše" tamburaši.


"Piknik"

Još jedno mesto na reci, na Ribarskom ostrvu, idealno za opuštanje tokom vrelih večeri, nudi i kvalitetnu muziku koja se izvodi na licu mesta, četvrtkom, petkom i subotom od 20 časova. Uglavnom su to poznati novosadski bendovi, koji izvode najčešće strane i domaće pop i rok hitove.


"Magacin"

Akustične večeri ulepšavaju i boravak u bašti "Magacina", u zgradi u kojoj se nalazi Novosadski sajam, i to svake večeri, od 19.30 do 22 časa. Ovde se izvodi domaća muzika, uz pratnju gitare.
"Nacionalna klasa by Vojvodina"

U normalnim vremenima stecište dobrog noćnog provoda, restoran na Sentandrejskom putu (kod T.C. "Big") sada muziku ima u otvorenoj bašti. Petkom i subotom od 20 časova ovde možete slušati neke od najpoznatijih novosadskih muzičara, koji izvode aktuelne, ali i hitove za sva vremena.Sedeti i slušati akustični sastav nije isto što i osetiti kompletnu atmosferu noćnog kluba, reći će neki. No, u prijatnim letnjim večerima ovo može da bude odlična solucija za sve kojima je muzika neizostavan deo života i koji žele da bar malo "zavaraju" misli, smetnu s uma mnogobrojne aktuelne probleme i prepuste se nečemu uvek lekovitom – muzici.

Oceni vest:
14
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan