PREDSTAVKE GRAĐANA: Skupština stanara u Železničkoj 11 uputila pritužbu na rad Uprave za inspekcijske poslove

PREDSTAVKE GRAĐANA: Skupština stanara u Železničkoj 11 uputila pritužbu na rad Uprave za inspekcijske poslove

Komisija za predstavke i predloge u Skupštini Grada Novog Sada nastavila je sa dosadašnjom praksom prijema građana kako bi mogli, u neposrednom obraćanju članicama i članovima Komisije, saopštiti svoje predstavke i predloge o problemima sa kojima se suočavaju.

Na današnjoj sednici Komsiji se obratio predstavnik skupštine stanara iz Železničke ulice broj 11, sa pritužbom na rad Gradske uprave za inspekcijske poslove. Kako je naveo, stanari ove zgrade obratili su se inspekciji kako bi izašli na teren i sprečili postavljanje kanalizacionih cevi sa spoljašnje strane zgrade na broju 13 od strane privatnog investitora, jer je zbog navednih radova, kako se tvrdi, ugrožena zgrada na broju 11. Predstavnik skupštine stanara naveo je da je na teren izašao komunalni inspektor koji je konstatovao da to nije nadležnost ove službe, dok je Građevinska inspekcija izašla na teren naknadno, kako tvrdi, po završetku radova.

Komisija je jednoglasno donela Zaključak da će predstavku nezadovoljnog sugrađanina uputiti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove na razmatranje i rešavanje ovog problema, a nakon dobijenog odgovora obavestiće i podnosioca predstavke.

S obzirom na to da je ovo bila prva sednica u novom sazivu, dogovoreno je da se sednice i dalje održavaju svake prve srede u mesecu, jer su građani već stekli naviku da u tom terminu mogu neposredno da se obraćaju sa svojim predstavkama i predlozima, a članice i članovi Komisije su se saglasili da je potrebno nastaviti i sa obilascima mesnih zajednica i direktnim razgovorima sa građanima, kaže se na kraju saopštenja iz gradskog parlamenta. 

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Gradjanka

  pre 475 dana i 7 sati

  Samo cev?! Pa nisu reagovali ni kada je cela zgrada od preko 5000 kvm investitor bukvalno naslonio na individualnu kucu od 100kvm. Tamo negde u Skolskoj mi je receno da je i nas deo "planiran" za viseporodicno stanovanje. Za to vreme nam pucaju zidovi,plocice,uleze pod.....i nikom nista. Kad bude,bice.Valda dok se ne desi Dositejeva.

  Oceni komentar:
  0
  2
 • NV

  pre 474 dana i 15 sati

  Po Novom Sady radi ko sta give,odavno je Taj javasluk prisutan!I pojedinci,kao I formed a Nazalost I javna komunalna preduzeca!!javna komunalna preduzeca su u ovom gradu sila joj Niko nista nemoze,a pogotovo obicni gradjane nista nemogu!

  Oceni komentar:
  0
  1