Predstavljen program festivala "Ukusi Vojvodine"

Predstavljen program festivala "Ukusi Vojvodine"

Na trećem gastronomskom festivalu “Ukusi Vojvodine”, 7 i 8. septembra u Limanskom parku, predstaviće se više od 90 izlagača autentičnih proizvoda i jela vojvođanske kuhinje, rečeno je je juče na konferenciji za medije u popularnom restoranu "Sokače", gde je najavljen program ovogodišnje manifestacije.

– Veoma smo zadovoljni što će biti zastupljeni proizvodi koji mogu reprezentativno da pokažu šta je to Vojvodina u smilsu tradicionalnih, ali i nekih novih ukusa koji naši proizvođači žele da predstave. Više od 80 % izlagača sa nama je još od prve godine, a radujemo se što se javljaju novi, koji su čuli da su "Ukusi Vojvodine" festival na kome treba učestvovati, ne samo radi izlaganja proizvoda nego i zbog neposrednog kontakta sa publikom – istakla je Jadranka Beljan Balaban, menadžerka festivala, uz napomenu da će cene svih proizvoda i usluga biti promotivne i da ne treba propustiti priliku da se probaju ovčiji i paprikaš od petla, sataraš, pašteta od čvaraka, langoš, nasuvo ali i gomboce.

Najavljujući da će gosti na njegovom štandu moći da probaju paprikaš i kobasice od mangulica, Savo Graorac iz Kovilja rekao je da učestvuje na Festivalu zbog toga što mu je najvažnija "komocija", ali i zbog druženje sa publikom i drugim izlagačima.


Osim tradiconalnog internacionalnog kulinarskog kupa na kome će učestvovati stotinu kuvara, gosti će uživati u zabavno-muzičkom programu koji je osmislio Aleksandar Dujin. Na dve bine smenjivaće se džez, klasična i evergrin muzika, a u nedelju u 16 sati Veliki narodni orkestar i AKUDUNS "Sonja Marinković" predstaviće tradicionalnu narodnu muziku Vojvodine.

Dečji program ispuniće brojne edukativne radionice i neke zaboravljene igre kao sto su lastiš, preskakanje vijače ili ringlanje.


Branislav
Knežević, direktor Turističke organizacije Novi Sad istakao je "Ukuse Vojvodine" kao pravi porodični događaj

– Jedinstvena je prilika da se na jednom mestu probaju različiti ukusi Vojvodine, da se promovišu domaći proizvođači i niihovi proizvodi, što daje mogućnost gostima da se sa njima upoznaju, povežu i saznaju kako i gde sve mogu da ih nabave – rekao je direktor TONS.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan