Prekinut železnički saobraćaj između NS i Subotice preko Vrbasa, putnici u problemu

Prekinut železnički saobraćaj između NS i Subotice preko Vrbasa, putnici u problemu

Od kada je preduzeće "Srbija voz" pre dva dana uvelo novi red vožnje, prekinut je saobraćaj na pruzi Novi Sad–Subotica preko Vrbasa i Bačke Topole.

Razlog je izgradnja brze pruge na toj deonici, sa koje će vozovi, dok se ne završe radovi, biti "prebačeni" na alternativni pravac Novi Sad–Subotica, preko Bogojeva i Sombora. Iako se obustavljanje saobraćaja preko Vrbasa i Bačke Topole očekivalo, ono je ipak zateklo putnike koji su koristili tu liniju, pa se oni sada snalaze putujući taksijem, kolima i autobusom, pišu "Večernje novosti"

Kondukteri su nagoveštavali da bi saobraćaj između Vrbasa i Novog Sada po novom redu vožnje mogao da bude ukinut, ali ni sami nisu bili sigurni u to. Nikakvog zvaničnog obaveštenja nije bilo, tako da je usledio šok kad je voz na toj relaciji odjednom stao – napominje Laslo Kiš, koji je svakodnevno putovao železnicom na posao iz Zmajeva u Novi Sad.

Vozovima od Vrbasa do Novog Sada su sa Železničke stanice u Zmajevu, preko Stepanovićeva, Kisača i Rumenke, putovali i žitelji Ravnog Sela, Kucure i Bačkog Dobrog Polja u opštini Vrbas.

– Polasci autobusa su proređeni, zbog čega većina putnika, koja je koristila voz, sada grupno putuje kolima do Stepanovićeva, a odatle gradskim autobusom do Novog Sada – rekao je Kiš i dodao:

– Sastavili smo peticiju sa oko 500 potpisa, kojom ćemo početkom iduće godine tražiti da gradski autobus redovno saobraća od Zmajeva i Ravnog Sela do Novog Sada.

Predviđeno je da radovi na trasi Novi Sad–Subotica preko Vrbasa, koja će biti deo brze pruge od Beograda do Budimpešte, budu završeni do 2025. godine. Za to vreme biće pojačan saobraćaj od Novog Sada do Subotice preko Bogojeva, za šta su, prema rečima Milorada Stanišića, pomoćnika predsednika Opštine Odžaci, zamenjeni koloseci i rekonstruisane skretnice u Karavukovu i Odžacima, što je povećalo brzinu vozova na 80 kilometara na sat. Na novoj pruzi vozovi će razvijati brzinu od 200 kilometara na čas, i relaciju od Novog Sada do Subotice, dugu 108,2 kilometra, prelaziti za 30 minuta.

Ostaju stara stanica i pruga

Brza pruga od Novog Sada do Subotice doneće tri nove železničke stanice – u Rumenki, Lovćencu i Vrbasu. Od mašinovođa, koji su dosad vozili na toj relaciji, "Novosti" saznaju da će u funkciji ostati sadašnja stanica u Vrbasu, kao i stari pravac od ovog grada do Sombora, za vozove manjih brzina.

Oceni vest:
8
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vrbašanin

  pre 852 dana i 2 sata

  Blablacar je odličan sistem, koristim ga već neko vreme. Možete naći udobnu vožnju a po ceni vozne karte.

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Ivan

  pre 851 dan i 16 sati

  Ovim iznenadnim potezom odvoili ste koloniste Crnogorce od svoje Matice,sramota,za ovo "delo" radi obestecenja svakoj Crnogorskoj porodici treba drzava da kupi DJIP radi sigurnog i brzog stizanja u nasu lijepu Crnu Goru.

  Oceni komentar:
  10
  9
 • Dusi

  pre 641 dan i 11 sati

  Gospodine Ivane zasto se trajno ne vratite u svoju dragu krsovitu i razvijenu crnu Goru???

  Oceni komentar:
  0
  2