Preko hiljadu malih Novosađana povezano plesom i muzikom

Preko hiljadu malih Novosađana povezano plesom i muzikom

U okviru Evropske prestonice kulture sprovodi se akcija pod nazivom "KulturEsencija", kroz koju se preko forme urbanog mjuzikla povezuje više od 1000 dece iz različitih delova grada. Nosilac projekta je "Akademija zabave i umetnosti O&M", koja je tokom vikenda u tržnom centru Promenada organizovala mali muzičko-plesni spektakl.

Prolaznici su bili svedoci iznenadnog nastupa, gde su mladi bez najave, izmešani sa slučajnim prolaznicima, počeli da plešu i pevaju. Izvedeni su hitovi iz čuvenog Muzičkog tobogana, a ceo događaj bio je  priprema za veliki mjuzikl čija se premijera očekuje u sledećih mesec dana.

U projekat su uključeni vrtići "Radosno detinjstvo", "Maslačak", "Kalimero", "Vilenjak", "RazliČak",  Osnovne škole "Vuk Karadžić", "Dušan Radović", "Žarko Zrenjanin", "Prva Vojvođanska brigada", "Petefi Šandor", ""Nikola Tesla i škola engleskog "Speak Up".

"Akademija zabave i umetnosti O&M" postoji već 10 godina i decu edukuje za izlazak na scenu. Uključivanjem dece u velike produkcije, prolaskom kroz kreativne procese nastanka i postavljanja poznatih svetskih mjuzikala, kao i učešćem u pisanju autorskih scenarija i muzike, mladi se uče kako da prepoznaju, unaprede i iskoriste svoje talente.

Tekst: Mojnovisad.com

Fotografije: Akademija zabave i umetnosti O&M

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Milica NS

    pre 735 dana i 19 sati

    Pa ovo je fenomenalno! Bravo. Kako je lepo čuti da neko brine o najmlađima i neguje taj divan repertoar! Baš nedostaje lepih pesama iz "našeg" vremena".

    Oceni komentar:
    0
    6