PREKRŠAJNI SUD: Zatvor po hitnom postupku za dvanaestoro nasilnika

PREKRŠAJNI SUD: Zatvor po hitnom postupku za dvanaestoro nasilnika

Među kažnjenima i jedna žena, koja je dobila 10 dana zatvora

Od početka primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, u Prekršajnom sudu u Novom Sadu je po hitnom postupku kažnjeno zatvorom dvanaestoro nasilnika, pišu "Novosti", dodajući da se među njima nalazi i jedna žena, kao i da najstariji kažnjenik ima 76, a najmlađi 19 godina. Kazne se kreću od pet do 50 dana zatvora, a prosečno dve nedelje.

Kako navodi beogradski list, zatvorske kazne pomenutoj dvanaestorki izrečene  su zbog kršenja hitne mere koja im je izrečena ili produžena, a to je zabrana prilaska stanu ili kući i zabrana kontaktiranja sa žrtvama nasilja. Kažnjeni te mere nisu poštovali.

- Najviše prekršajnih prijava, pet, napisali su policajci iz Policijske ispostave na Klisi, dve na Novom naselju, a po jednu policija u Vrbasu, Sremskim Karlovcima, Futogu, Beočinu i Detelinari – kaže za "Novosti" Kamenko Kozarski, predsednik Prekršajnog suda u Novom Sadu, ističući usput da se sve dešavalo u porodičnim kućama ili stanovima, a nasilnike su policiji prijavljivale same žrtve.

- U Novom Sadu već niz godina postoji “krizni štab”, koji se sastaje po dva puta nedeljno, a po potrebi i češće. Na sastancima sudije, tužioci, policija i predstavnici Centra za socijalni rad analiziraju slučajeve nasilja, da bi se pravovremeno reagovalo – navodi Kozarski za portal "Novosti". 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan