PREPORUKA: Nema uvođenja onlajn nastave, ali se produžava jesenji raspust

PREPORUKA: Nema uvođenja onlajn nastave, ali se produžava jesenji raspust

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, koji se danas sastao u proširenom sastavu, preporučiće Kriznom štabu da se ne uvodi onlajn nastava na nivou Srbije.

Umesto toga, oni će predložiti da se produži jesenji raspust, saznaje "Blic".

Za sada nije doneta odluka na koliko dana bi trebalo produžiti jesenji raspust, koji će biti u prvoj polovini novembra. Konačna odluka, kao i eventualne promene modela nastave u pojedinim jedinicama lokalne samouprave je na Kriznom štabu koji će se, prema najavama, sastati sutra, piše "Blic".

Tim za škole, koji se inače sastaje svakog četvrtka, analizira situaciju po školama usled epidemije kovida. Na današnjem, 12. po redu sastanku, razgovarano je i sa zdravstvenim delom Kriznog štaba, a među prisutnima bio je i epiodemiolog Predrag Kon.

Kada je reč o Ministarstvu prosvete i o stručnjacima koji su do sada analizirali širenje virusa po školama, preporuka je da se što duže održi neposredna nastava u skladu sa važećim merama i preporukama, jer je nastava na ovaj način kvalitetnija.

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović rekao je ranije danas da je predlog da deca ipak treba da idu u školu, jer najviše gube na onlajn režimu i da se razgovaralo o mogućem malom raspustu i da bi to od prilike bila cela jedna nedelja, podseća "Blic".

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan