Presuda za dvostruko ubistvo u Veterniku biće izrečena u ponedeljak

Presuda za dvostruko ubistvo u Veterniku biće izrečena u ponedeljak

"Ne želim i neću nikome odgovarati na pitanja. Ostajem pri onome što sam rekao da priznajem da sam ubio Slavicu, ali ne i Nikolinu", bilo je sve što je rekao na ponovljenom glavnom pretresu, Arpad Sabo (29), optužen za ubistvo supruge Slavice (24) i njihove četvoromesečne ćerkice Nikoline, u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine, prenosi "Blic".

Izvođenje dokaza na suđenju Arpadu Sabu, optuženom za ubistvo supruge Slavice (24) i četvoromesečne ćerke Nikoline završeno je u novosadskom Višem sudu, a završne reči i presuda u procesu u kojem je Sabu zaprećena kazna do 40 godina robije, čuće se u ponedeljak.

Sabo je kako prenosi "Blic" na današnjem suđenju ponovio da ostaje pri svojoj odbrani u kojoj je posle više od godinu dana ćutanja priznao da je nožem izbo suprugu Slavicu, ali ne i ćerku Nikolinu, rekavši da je ona već bila mrtva kada je on došao kući na poziv supruge. On je ponovio da neće odgovarati na pitanja sudije, tužioca i advokata.

Pre saslušanja poslednjeg veštaka koji je trebao da iznese nalaze dopunskog neurposihijatrijskog veštačenja Sabova stručna savetnica koja mu je ranije dodeljena želela je da bude razrešena, te da se na njeno mesto imenuje neko od stručnjaka sa područja Višeg suda u Beogradu ili Nišu.

Sabov advokat Dragan Čolić kazao je da odbrana nije mogla da uskladi rešenja i odgovore na pojedina pitanja sa stručnim savetnikom, te se pridužio zahtevu za njeno razrešenje.

Nakon konsultacija predsednik veća sudija Borivoj Pap rekao je da sud odbija predlog za razrešenjem, a potom je ispitan dr Vladimir Knežević, psihilog koji je predstavio dopunsko veštačenje tima veštaka koje je rađeno proletos na zahtev odbrane, što je znatno odužilo ovaj proces.
 
Više o ovoj temi pročitajte ovde.
Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan