Prigovori građana odbijeni, na uglu Jovana Subotića novi soliter

Prigovori građana odbijeni, na uglu Jovana Subotića novi soliter

Komisija za planove Skupštine Grada Novog Sada i zvanično je prihvatila stav JP "Urbanizam" da se ostane pri predlogu u urbanističkom planu da se na uglu ulica Jovana Subotića i Kisačke izgradi zgrada od sedam spratova.

Kako saznaje portal 021.rs, stotine prigovora građana da se sačuva ova zelena površina su odbijeni.

Činjenicu da će ovaj kvart u centru Novog Sada ostati bez zelenila, Komisija je pokušala da ublaži preporukom da se za javnu zelenu površinu prograsi prostor pored Centra za socijalni rad, gde se trenutno nalaze montažni kontejneri za beskućnike.

Naime, kako se vidi iz Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije blokova oko ulice Vojvode Bojovića koji će u petak, 14. decembra razmatrati odbornici i odbornice Skupština grada, Komisija za planove je 4. oktobra, odmah nakon sednice na kojoj su građani tražili da se odustane od gradnje solitera, odložila konačno donošenje odluke dok "Urbanizam" ne vidi da li ima neku drugu lokaciju za javnu zelenu površinu, prenosi portal 021.rs.

Mesec dana kasnije, na sednici 1. novembra, "Urbanizam" je uz saglasnost Uprave za građevinsko zemljište i Centra za socijalni rad, predložio površinu na Bulevaru kralja Petra I.

Komisija nije navela da li će i park za istrčavanje pasa biti premešten na ovu novu lokaciju.

Kompletan tekst može se pročitati na portalu 021.rs.

Oceni vest:
0
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Darens

  pre 1339 dana i 9 sati

  Baš vam je zapelo da ti na tom uglu sagradite 7 spratova!? Zar ruševina pored nije pogodnija!? Zašto isterati ili bolje oterati beskućnike, jer će pored njihove muke da se šetaju psi i vlasnici, koji imaju mnogo više nego svi oni zajedno!? Šta se smejete ljudima u lice!? NOVI SAD JE JEDNA VEEELLLIIIIIKKKAAAA SRAMOTA!!! BAŠ JE NA TOM UGLU POTREBNA ZGRADA!!!???

  Oceni komentar:
  2
  7
 • Aleksa

  pre 1338 dana i 5 sati

  Protest!

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Slobodan gradjanin

  pre 1338 dana i 2 sata

  Koji su digital pare za ovu ujdurmu?
  Zar interested gradjane nista neznaci.
  Is to tako bandana fifa kraju some nikolik bez pitanje gradjana. Bacilli nase pare. Trg uredu ali pa ga po novo rusiji I naruzili.

  Oceni komentar:
  0
  0