Prijavljivanje za vakcinu i SMS porukom

Prijavljivanje za vakcinu i SMS porukom

Vakcinacija u Srbija nakon nekoliko meseci stagnacije uzima ponovo maha. Na to ukazuju i korona brojke koje su konačno počele da se spuštaju, a epidemiolozi ocenjuju da je to direktna posledica kovid propusnica koje su podstakle imunizaciju stanovništva.

Nažalost, i dalje smo tek na oko 44 odsto vakcinisane opšte populacije što je daleko od procenta na osnovu kojeg možemo da stavimo pod kontolu epidemijske talase, piše "Blic"

Zbog toga zdravstvene ustanove na sve načine pokušavaju da podstaknu građane na vakcinaciju. Tako ovih dana stiže SMS poruka Instituta za javno zdravlje "Batut" u kome se pozivaju ljudi da se prijave za vakcinu i zakažu termin putem mobilne poruke.

Bilo koja vakcina, poruka – Vaš JMBG na 6010, Astrazeneka – Vaš JMBG na 6030, Pfizer – vaš JMBG na 6040, Sputnjik V – Vaš JMBG na 6050, Moderna – Vaš JMBG na 6070. Ukoliko vakcinu morate da primite kod kuće, pošaljite svoj JMBG na 6080  – stoji između ostalog u "Batutovoj" poruci uz obaveštenje da je servis besplatan i namenjen i sključivo državljanima Republike Srbije.

Stare, teško pokretne osobe koje pate od više bolesti mogu da prime vakcinu i kod kuće tako što će im na prag doći patronažna ekipa nadležnog Doma zdravlja. Nalog za takvu vakcinaciju daje izabrani lekar, podsećaju u kovid ambulantama.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan