PRIRODA NA RECEPT: "Novosadska jesen" od 23. do 27. oktobra na Spensu

PRIRODA NA RECEPT: "Novosadska jesen" od 23. do 27. oktobra na Spensu

Na prvom spratu SPC "Vojvodina" od 23. do 27. oktobra održaće se 15. "Novosadska jesen" – jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada.

"Novosadska jesen" će ove godine imati četiri izložbene celine – izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, izložbu meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane. • izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata, kao i foto-izložbu pod nazivom "Iz ugla jednog fotografa – Sremski Кarlovci"

- Na ovogodišnjoj izložbi cveća, sadnica i opreme za hortikulturu očekujemo da će se predstaviti veliki broj proizvođača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu sa teritorije cele Srbije. Tokom petodnevne manifestacije posetioci će moći da vide i nabave kvalitetne sadnice drveća i žbunova, perena, začinskog, lekovitog bilja i povrća. Pored toga, biće izložen i veliki broj vrsta i boja lukovičastog cveća. Osim dodatne opreme i supstrata za prihranu različitih biljnih vrsta, posetiocima će na raspolaganju biti i mnogobrojni saveti za negu i održavanje sobnih i dvorišnih sadnica i cveća, kao i podizanje zelenih površina – kaže se u pozivu.Na izložbi meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane, svoje proizvode će predstaviti proizvođači najkvalitetnijih proizvoda na našem tržištu. Uz degustacije i davanje saveta za pripremu i korišćenje svojih zadravstveno-bezbednih proizvoda, posetioci će imati priliku da se snabdeju organski gajenim povrćem i žitaricama, makrobiotičkim proizvodima, proizvodima od integralnog brašna, klicama mahunarki i žitarica kao i lekovitim biljem, čajevima i preparatima na bazi biljaka.

Izložbena celina na kojoj se predstavljaju stari i umetnički zanati okupi uvek veliki broj izlagača rukotvorina i umetnika koji održavaju tradiciju i kulturu ovog područja.

Na izložbi "Iz ugla jednog fotografa – Sremski Кarlovci" biće izloženo najboljih 30 radova fotografa koji su kroz svoje objektive zabeležili bogatstvo mesta i ljude koji žive u Sremskim Кarlovcima. 


Edukativni programi na manifestaciji "Novosadska jesen" su osmišljeni za različite uzrasne kategorije – za decu, mlade, stručnu javnost i zainteresovane građane. Manifestacija nosi naziv "Priroda na recept" i biće posvećena značaju boravka u prirodi kao i sveobuhvatnoj potrebi da se zaštiti priroda kao i naša životna sredina, poručuju organizatori.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan