Problemi sa zakazivanjem pregleda kod izabranog lekara

Problemi sa zakazivanjem pregleda kod izabranog lekara

Pacijenti u Srbiji koji nisu oboleli od korona virusa, više od godinu dana imaju problem kad im je potreban lekar.

Mnogima su prekinute su redovne kontrole, ne mogu da odu na preglede, terapije su na čekanju, a do izabranog lekara u Domu zdravlja je gotovo nemoguće doći, jer su svakodnevno raspodeljeni u različitim kovid ambulantama, pa obolele koji su negativni na Kovid-19 prima u ordinaciju kako ko stigne, piše Nova.rs.

Njihovoj redakciji javila se čitateljka iz Novog Sada, koja je revoltirana organizacijom Doma zdravlja u kojem je njen izabrani lekar. Naime, ona sa zdravstvenim problemima koji nemaju veze sa koronom ne može da zakaže pregled još od marta 2020. godine.

Revakcinisana sam i nemam koronu, ali sam se razbolela, i imam ozbiljne zdravstvene probleme, koje ne mogu da lečim bez lekarske pomoći i bez moje doktorke iz doma zdravlja. Međutim, svog izabranog lekara nisam videla od marta 2020. Kod nje ne mogu da zakažem pregled godinu i po dana, jer je neprestano u kovid ambulanti. Članovi moje porodice, koji su kod istog izabranog lekara, svaki put dobiju drugu doktorku, koja ih pregleda, ali već na kontroli više nije u tom domu zdravlja, već je opet neko novi. Naravno, ni terapija nije ista jer svaki lekar ima svoje viđenje bolesti i ne prepisuju svi iste lekove za pojedina stanja. Kod mene je to izazvalo haos u organizmu, jer je terapija morala biti uvek ista, a nije bila – požalila se ona portalu Nova.rs.

Kako kaže, danima je pokušavala da zakaže pregled u novosadskom Domu zdravlja i pozivala brojeve dva kol centra: 4879 000 i 4879 700, ali se nikad niko nije javio.

Ne javljaju se ni pre, ni posle podne. Javi se samo automat, koji uredno obaveštava da se pregled može zakazati do 20 sati. Takođe vam kaže da je čekanje manje od pet minuta, a ja čekam mnogo duže, pa onda prekinem vezu jer nema smisla. Ne znam više ni sama koliko puta sam prisustvovala sceni u kojoj u domu zdravlja sestre pričaju međusobno u pultu, i neće da dignu slušalicu, pa čak i utišavaju zvono i samo lampica svetluca. Kažu i da se može zakazati kod timske sestre izabranog lekara, ali kako kad moje doktorke nema već godinu i po?! Zvala sam ja i te brojeve, na koje se javljaju timske setre. Zovem svakih 15 minuta, tri različita broja: 802, 893 i 531. Niko da digne slušalicu! – revoltirana je naša sugrađanka.

Kako saznaje Nova.rs, slična situacija je i u Beogradu, a šta o tome kažu lekari, ali i Ministarstvo zdravlja, pročitajte OVDE

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 7 dana i 2 sata

  Sve je tačno samo me zanima kako svi mi to dozvoljavamo, zašto smo uplacivali decenijama a sad moramo u privatnim ordinacijama tamo su svi lekari pa birajte ako imate para a ako ne ceka nas Mišelukpa zna se dalje.

  Oceni komentar:
  0
  3