Prodaja Luke Novi Sad prolazi u tišini

Prodaja Luke Novi Sad prolazi u tišini

Rok za podnošenje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju Luke Novi Sad istekao je pre pet i po meseci, a javnost još uvek ne dobija nikakve informacije o tome ko je zainteresovan za kupovinu poslednje državne luke u Srbiji. Da li je u pitanju predostrožnost, ili je prodaja, kako smatraju pojedini stručnjaci, negde zapela?

Privatizacija Luke Novi Sad već je započeta i ona je već praktično prodata jednoj nemačkoj kompaniji, ali samo na stranicama tabloida. Zvanično, prodaja poslednje srpske luke u državnom vlasništvu prolazi u tišini, bez ikakvih naznaka u kojoj fazi je postupak. U Ministarstvu privrede tvrde, ćutnja je iz predostrožnosti.

- U ovoj fazi prikupljanja ponuda, Ministarstvo neće iznositi u javnost imena zainteresovanih kupaca kako se ne bi ugrozilo sprovođenje postupka privatizacije. Kada se steknu uslovi za početak procesa, Ministarstvo će saopštiti javnosti ko su ponuđači – kaže se u saopštenju Ministarstva privrede.

Kako dalje navode, sticanje tih uslova sad zavisi od samog menadžmenta Luke, koji bi trebalo da isknjiži zemljište, napravi popis imovine i predloži fer sumu za koju bi ona mogla biti prodata. U kojoj fazi je taj postupak, N1 nije uspeo da sazna od rukovodstva.

Direktor novosadske luke, Aleksandar Milovančev, inače vrlo otvoren za saradnju s medijima, od kako je država odlučila da proda preduzeće koje vodi ne komentariše samu privatizaciju. U retkim odgovorima na novinarska pitanja, umesto svog komentara, uglavnom samo navodi poslovne uspehe Luke Novi Sad.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

 
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan