Prodaja novih automobila u Srbiji u porastu, električni "dukato" na tržištu krajem godine

Prodaja novih automobila u Srbiji u porastu, električni "dukato" na tržištu krajem godine

U Srbiji je u 2019. godini prodato deset odsto novih automobila više nego u 2018.

Prošle godine, najviše vozila prodato je u aprilu, 4.258, što je rezultat dobro organizovanog Sajma automobila u Beogradu kada su, tradicionalno, kupci iskoristili velika sniženja. Najprodavaniji su bili modeli "Škode", potom "Fijata", a na trećem mestu je "Reno", prenosi Radio-televizija Srbije.

Igor Ševo iz "Fijat krajsler automobila" kaže za javni servis da će električni "dukato" biti dostupan za testiranje novinarima već polovinom ove godine,  a prodaja se očekuje pred kraj 2020.

Brojni novi automobili koji su na naše tržište stigli skoro istovremeno kada i na najveća tržišta Evrope. Povoljni uslovi kupovine, brojni popusti i druge pogodnosti dali su rezultate, kažu u Asocijaciji automobilskih uvoznika.

– Ono što je dobro je to je da su uslovi finansiranja sve bolji i da se finansijske institucije udružuju sa prodavcima vozila kako bi kupci lakše došli do automobila – napominje za RTS Miloš Petrović iz udruženja uvoznika.

Na srpskom tržištu značajno je porasla i prodaja kamiona, tako da ih je u je u prvvih 11 meseci prošle godine prodato 1.450, 20-ak odsto više nego lane. Međutim, kamioni malo teže idu, jer nema dovoljno vozača, pa se prevoznici boje da kupe nove kamione koje nema ko da vozi.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan