Prodaje se deo imovine ATP "Vojvodina"

Prodaje se deo imovine ATP "Vojvodina"

Generalni direktor preduzeća ATP "Vojvodina" oglasio je, na osnovu izmenjenog plana reorganizacije, prodaju nepokretne imovine tog preduzeća javnim nadmetanjem.

Kako prenosi "Danas", kupcima će biti ponuđene dve celine – novi servis za autobuse po početnoj ceni od 1,68 miliona evra, i stari servis sa upravnom zgradom za 896.000 evra. Rok za uplatu depozita ističe 18. juna, a 21. juna je najavljeno javno nadmetanje.

Beogradski list navodi i da ovo nije prvi put da se oglašava prodaja dela imovine ATZP "Vojvodina", ali je pitanje da li će i sada biti zainteresovanih, s obzirom na to da se o njoj vodi sudski spor, da je Privredni apelacioni sud u dva navrata donosio presudu u korist bivšeg većinskog vlasnika, kao i da u katastru stoji zabeležba da je imovina u sporu.

"Danas" podseća da je Ilija Dević kompleks autobuske stanice sa modernim servisnim centrom za autobuse “setre” i “mercedesa” sagradio na osnovu ugovora sa Gradom ali kako lokalna vlast nije ispoštovala svoj deo obaveza, stanica nije mogla da počne sa radom i preduzeće je ubrzo otišlo u stečaj. ATP "Vojvodina" se zbog toga nalazi na listi od 24 sporne privatizacije, svrstana je među pet najvećih i jedinu u kojoj je oštećen investitor a ne država.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan