Prodajna izložba ručnih radova osoba sa invaliditetom u utorak na Spensu

Prodajna izložba ručnih radova osoba sa invaliditetom u utorak na Spensu

Koordinacioni odbor organizacija osoba sa invaliditetom Novog Sada obaveštava sugrađane da je u toku (od 1. do 9. decembra) Međunarodna nedelja osoba sa invaliditetom.

Centralna manifestacija će se održati 6. decembra u Sportsko poslovnom centru Vojvodina – Spensu, u Galeriji "Macut" od 10 do 19 časova, gde ćemo organizovati  prodajnu izložbu ručnih radova osoba sa invaliditetom sa njihovih radionica, kao i umetničkih slika akademskih slikara koje su nastale na likovnim kolonijama. Manifestaciji će, pored gostiju iz Novog Sada i Vojvodine, prisustvovati i naši mladi članovi, koji su učestvovali na radionicama i dali poseban doprinos umetničkom stvaralaštvu osoba sa invaliditetom – navodi se u saopštenju ovog Koordinacionog odbora koji čine: Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara novosadskog regiona, Udruženje obolelih od multipleks skleroze JBO "Multis" Novi Sad, Udruženje građana dečije i cerebralne paralize JBO Novi Sad, Gradska organizacija slepih Novi Sad, Udruženje distrofičara JBO Novi Sad, Udruženje za pomoć MNRO grada Novog Sada, Udruženje civilnih invalida rata Novi Sad, Udruženje ratnih vojnih invalida grada Novog Sada i Organizacija gluvih Novi Sad.

Udruženja poručuju da na ovaj način "menjamo postojeće stereotipe i doprinosimo pravednijoj stvarnosti" i pozivaju Novosađane da prisustvuju izložbi.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan