Prodat plac na Telepu na kom su građani tražili park

Prodat plac na Telepu na kom su građani tražili park

"Karin invest" je na licitaciji u lokalnoj upravi za malo više od 961 milion dinara od Grada kupio plac na Telepu za koji su građani tražili da bude park.

Postignuta cena na licitaciji je tek 689.488 dinara viša od početne koja je iznosila 960.360.512 dinara, piše portal 021.rs.

Visina koja je postignuta i pored učešća tri licitatora je opet niža od one koja je bila na neuspeloj licitaciji pre tri meseca, kada je početni iznos bio 1.168.000.000 dinara i kada se niko nije pojavio.

U Upravi za građevinsko zemljište i investicije na javnoj licitaciji su pored "Karin investa", učestvovali i "Cesla invest" i "Uzor promet".

Tokom licitacije koja je trajala nekoliko minuta cena je podizana u proseku za po 50.000 dinara dok nije ostao samo Karin invest.

Nakon uspešne kupovine, predstavnik ove kompanije je za 021.rs kratko naveo da je njihov plan da na lokaciji izgrade stambeno-poslovni objekat koji je predviđen urbanističkim planovima i da će tek u narednom periodu moći više o tome da priča.

Prema važećem planu, zelena površina na Bulevaru patrijarha Pavla u blizini ugla sa Somborskom ulicom predviđena je za "opštegradski centar". Tu mogu da se izgrade objekti do 12 spratova, premda će dominirati osmospratnice. Na ovoj lokaciji mogu da se grade objekti sa osnovom većom od 3.000 kvadratnih metara i bruto površinom većom od 32.000 kvadrata.

Podsetimo da je ovaj prostor na Telepu deo veće površine od tri hektara za koju su građani tražili da bude park. Međutim, urbanisti su odlučili da ograđeno zelenilo bude na površini od 1,2 hektara, dok je veći deo prostora namenjen stambeno-poslovnom kompleksu.

Ostatak teksta možete pročitati preko ovog linka.

Oceni vest:
2
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Samo i jedino... motka.

  pre 5 dana i 12 sati

  Da li nam ovo nešto govori o određenoj partiji na vlasti, njenom odnosu prema građanima, komunikaciji sa biračima, poštovanjem volje naroda... ili Rambo politici?
  Da li su to oni umislili da je već počela primena piramidalne vladavine i da su oni, tu na lokalu, ujedno i vladari lokala?
  Da je taj plac lično njihov, deda im dao?

  Oceni komentar:
  0
  12
 • NS

  pre 5 dana i 2 sata

  Strasno. Kako do sad nije prodat prazan prostor-zelenilo na ulasku na Novo groblje! Sramota da vas bude grade Novi Sade!

  Oceni komentar:
  0
  6
 • IZNOGUD

  pre 4 dana i 22 sata

  Možda se na kraju sve i uklopi . Nije malo ni 1.2 hektara za parkić...Videćemo šta će na kraju ispasti...

  Oceni komentar:
  0
  3