Prodavac društveno-odgovornog magazina "Liceulice" napadnut u Novom Sadu

Prodavac društveno-odgovornog magazina "Liceulice" napadnut u Novom Sadu

Prodavac magazina "Liceulice", koji širom Srbije prodaju socijalno ugroženi i marginalizovani građani, napadnut je pre desetak dana na Bulevaru oslobođenja kod Maxi supermarketa.

On je tog dana distribuirao časopis i ponudio dvojici prolaznika da ga kupe. Kako je za 021 kazao koordinator "Liceulice" u Novom Sadu, Marko Miličević, muškarci su ga odmah fizički napali i čak pokušali da mu otmu novac, a zadobio je povrede u predelu lica, posebno oka.

Bio je na ušivanju u Urgentnom centru, a odlučio je da ovaj napad ne prijavi policiji, što su njegovi prijatelji u "Liceulice" poštovali i pružili mu podršku. Oni su izjavili da im je jako važno da je on sad dobro i da želi i dalje da prodaje magazin.


Miličević napominje da ovaj prodavac trenutno distribuira magazin u zatvorenim prostorima, gde je manja mogućnost da će biti napadnut, prenosi 021.rs.

Prodavci magazina "Liceulice" su korisnici domova za duševno obolele, beskućnici i drugi ugroženi građani. Kupovinom magazina od osobe koja je prepoznatljivo obučena u plavo-narandžasti prsluk, direktno pomažete ovim ljudima da prežive. Naime, kada kupite časopis za 200 dinara, 100 dinara odmah zadržava prodavac dok druga polovina odlazi fondu "Liceulice" koji izdaje magazin i bavi se humanitarnim radom u cilju zaštite ovakvih građana.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan