Produženo trajanje zelenog svetla za pešake na dva semafora u gradu

Produženo trajanje zelenog svetla za pešake na dva semafora u gradu

Pred članovima Saveta za osobe sa posebnim potrebama na današnjoj sednici našlo se razmatranje dopisa Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Grada Novog Sada (UGZI), povodom zahteva Saveta za određivanje stručnog lica u vezi sa radom semaforske signalizacije na teritoriji Grada Novog Sada.

Na sednici Saveta prisustvovao je predstavnik Odeljenja za razvoj i upravljanje saobraćajem Dejan Stojković, stručno lice koje je upoznalo članove Saveta sa radom svetlosne saobraćajne signalizacije na teritoriji Grada Novog Sada i koji je objasnio režima saobraćaja na problematičninm raskrsnicama na koje je Savet ukazao.

- Brzina kretanja pešaka na pešačkim prelazima je po standardu od 1 do 1,2 m/s, i imajući u vidu režim i gustinu saobraćaja imamo da semafor koji je na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina – Žarka Zrenjanina, nema mogućnost produženja trajanja zelenog svetla za pešake, Bulevar Oslobođenja – Jevrejska, Futoška ima četiri različita programa tokom dana, zeleno za pešake traje oko 20 sekundi osim tokom noći to jest posle 21 čas pa do 5 časova ujutru i planirano je da se u narednom periodu izmeni noćni program kao i da ga aktiviramo nakon 23 sata – rekao je Stojković

- Na raskrsnici Futoški put – Hajduk Veljkova, Cara Dušana u narednom periodu se planira izmena rada semafora i ima mogućnost produženja od 4 do 6 sekundi. Na semaforu Narodnog fronta – Šekspirova, povećano je zeleno vreme za pešake na 15 sekundi, a za pešački prelaz u centru Rumenke, gde je dužina trajanja zelenog svetla 8 sekundi i zaštitino vreme je 10 sekundi, mišljenja smo da je to vreme dovoljno – objasnio je predstavnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • novosađanin

  pre 1737 dana i 1 sat

  Semafor na Bul M. Pupina i Ž. Zrenjanina oduvek je bio problematičan sa tajmingom. Najme baje koje su ovako sredili idiotski objašnjavaju : "Da pešaci koji su krenuli na zeleno mogu do kraja bezbedno završiti kretanje iz pešačkog iako na pola puta im se upali crveno". Samo zaboravljaju da vozači već su nervozni oni imaju uslovo zeleno a pešaci im hodaju po crvenom i onda slede trube, psovke, srednji prst i svašta nešto. Baje nam poručuju ko je, tu je, prećiće na pola crvenog i njima je to ok. E, pa nije.

  Oceni komentar:
  3
  3