ProGlas se neće pojavljivati u javnosti do 3. juna

ProGlas se neće pojavljivati u javnosti do 3. juna

Iz Inicijative ProGlas saopštili su da narušeno jedinstvo opozicije smatraju izuzetno lošim ishodom i da se, u skladu sa svojim principima, do 3. juna neće pojavljivati u javnosti.

ProGlas je 30. decembra, zajedno s hiljadama građana, poručio da ne pristaje na poniženje prouzrokovano izbornom krađom na decembarskim izborima. U tom duhu narednih meseci uložili smo ogromne napore da u zajedničkom frontu sa ujedinjenom opozicijom izborimo minimum uslova za slobodne i poštene izbore. Bili smo na dobrom putu da to postignemo... Na našu veliku žalost, u kritičnom trenutku, jedinstvo opozicije je narušeno. Takve odluke političkih stranaka ProGlas smatra izuzetno lošim ishodom. Uvek smo se prevashodno obraćali onom delu biračkog tela koji je za promene. Sada kada su i ti birači podeljeni, smatramo da bi svako naše delovanje bilo protumačeno u odnosu na te nove podele, a arbitraža ili puko učestvovanje u dnevnopolitičkoj borbi nikada nije bio, niti će biti naš cilj – navodi se u saopštenju ProGlasa.

Dodaje se da su u ovoj inicijativi uvereni da će biti potrebno mnogo napora da se građani ponovo okupe u jedinstven front borbe za istinske promene u Srbiji.

Tome će se ProGlas posvetiti u narednom periodu. Zbog svega toga, ProGlas se u skladu sa svojim principima, do trećeg juna neće pojavljivati u javnosti. Nakon toga nastavljamo borbu za sistemske promene u ovom društvuporučuju.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • gospodja ministarka

  pre 71 dan i 11 sati

  Teško se može pohvatati sve...ko je s kim u celoj priči. Razvodnjeno sve. Čas ovako ,čas onako. A hoćemo nešto bolje...

  Oceni komentar:
  0
  6