PROLEĆNO SPREMANJE: Evo gde u Novom Sadu možete dubinski da operete tepihe i nameštaj

PROLEĆNO SPREMANJE: Evo gde u Novom Sadu možete dubinski da operete tepihe i nameštaj

Došlo je proleće i pravo je vreme za "misiju" zvanu veliko spremanje stana. To su oni dani kada se najčešće vikendom ne izlazi iz kuće dok se sve ne sredi. Za finiš se obično ostavljaju tepisi koji su se nekada ribali, polivali i udarali praherom.

Međutim, ovaj posao je znatno olakšan jer sada postoje efikasnije i pouzdanije metode koje rade profesionalci u tepih servisima. Zato smo istražili koja je cena ovih usluga i šta sve podrazumeva. 

Tepih servis "Pčelica"

Nalaze se na dve lokacije u gradu – u Cara Dušana i u Kosovskoj ulici. Osnovani su davne 1983. godine za obavljanje poslova hemijskog čišćenja, pranja i peglanja, pranja svih vrsta podnih obloga, automobila i drugih poslova u oblasti održavanja higijene. Pružaju i usluge dubinskog pranja nameštaja, pranje plišanih igračaka, baby opreme i tepiha."Tirkiz"

Tepih servis Tirkiz nalazi se u Veterniku a, sem dubinskog pranja tepiha, oni čiste i nameštaj, odnosno – trosede, dvosede, fotelje, stolice, ugaone garniture i dušeke. Pored savremene opreme za pranje, za održavanje koriste i higijenske deterdžente posebne namene koji su biorazgradivi, Ph neutralni i ugodnog mirisa.

Pranje tepiha staje 230 dinara po metru kvadratnom, dok dubinsko pranje nameštaja košta od 700 dinara po m2 pa naviše. Pranje fotelja je 700, dečji dušeci su 1.100, dvosedi 1.300, a trosedi 1.950 dinara.

Prevoz nameštaja je besplatan. "Star clean"

Preduzeće je osnovano 2009. godine, a u okviru svog poslovanja takođe nude dubinsko pranje tepiha, nameštaja i automobila. Kod njih dubinsko pranje tepiha i itisona staje 280 dinara po kvadratnom metru, a nameštaja – 600 dinara po sednom mestu. Pranje jorgana, ćebadi i navlaka za dušeke je od 800 do 2.000 dinara.

Ova kompanija je zbog velikog obima posla uvela i izdavanje mašine za pranje nameštaja, a reč je o mašini Kaercher Puzzi 10/1 koja poseduje i i mlaznicu za tapacirani nameštaj i mlaznicu za pod koja je posebno pogodna za higijensko i efikasno čišćenje malih i srednjih površina. 

 

 

"Super Čistko"

Nalaze se u Futogu i iza sebe imaju 18 godina iskustva a, pored pranja tepiha, pružaju uslugu pranja na terenu odnosno u stanu. Jedini su tepih servis u Novom Sadu koji radi i zaštitu nameštaja i tepiha od fleka. U ponudi imaju i pranje sa mašinom na paru koja odmašćuje sve jako zaprljane površine. Dubinsko pranje nameštaja rade Karcher mašinama.

Pranje tepiha s popustom od 10 odsto je 280 dinara po metru kvadratnom, nanošenje zaštite na tepih staje 250 dinara, pranje nameštaja je 700 dinara po kvadratu, a nanošenje zaštite na manešta je 600 dinara, takođe po m2. Pranje fotelje je 750 po komadu, bebi dušeka – 1.200 po komadu, a velikih dušeka je između 1.600 i 2.300 dinara. Pranje stolice je 350, a taburea – 400 dinara.

U cenu pranja tepiha dostava je uračunata za račune preko 1.000, a za iznos do 1.000, doplata staje 300 dinara.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Super Čistko (@supercistko)


"S&G"

Kod njih takođe rade sve vrste usluga, od pranja tepiha, preko nameštaja, do automobila i čišćenja podova. Princip rada je kao i kod ostalih, a najčešće dolaze na kućnu adresu i odnose nameštaj i tepihe na pranje.

Dubinsko pranje fotelja košta 600 dinara, dvosedi su do 1.500, trosedi 2.000, a garniture od 3.000 dinara. Pranje tepiha je 300 po metru kvadratnom, dušeci obostrano staju 800, dečja kolica 1.000, a unutrašnjost automobila do 3.500 dinara.

Od usluga imaju i profesionalno čišćenje tvrdih podova gde se uklanjaju nečistoće, oštećenja i mrlje uz pomoć četki koje "hvataju" prljavštinu, a snažan vakum izvlači i nečistoću i višak rastvora za čišćenje. 

 

Tepih servis "Kristal"

Još jedan novosadski servis koji prilikom čišćenja koristi profesionalne Karcher mašine, a sredstva su visoko ekološka, profesionalna, antibakterijska i prijatnog mirisa.

Čišćenje dvoseda kod njih staje 1.200, troseda je 1.800, fotelja 800, ugaonih garnitura (u zavisnosti od veličine) od 2.500 do 3.500, a stolica – 250 dinara. Novosađani koji imaju kožni nameštaj mogu da ga srede po ceni od 3.000 do 3.500 dinara, dok je dubinsko pranje tepiha 220 po metru kvadratnom, a preuzimanje i vraćanje je besplatno. Pranje tvrdih podova je 100–250 dinara po m2.

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tamara

  pre 73 dana i 4 sata

  Star Clean je najbolji!

  Oceni komentar:
  5
  3
 • Dragan Vukovljak

  pre 73 dana i 1 sat

  Tepih Servis Magic Clean, besplatan prevoz, savremene masine za pranje tepiha, kompletna oprema za profesionalno pranje, vise parfema u ponudi. Videti na facebook Tepih Servis Magic Clean.

  Oceni komentar:
  5
  2