Propao tender za prodaju Luke Novi Sad

Propao tender za prodaju Luke Novi Sad

Ministarstvo privrede Srbije je objavilo da je bio neuspešan tender za prodaju Luke Novi Sad, jer nije stigla nijedna ponuda.

Na prodaju je bilo ponuđeno 99,4 odsto akcija Luke Novi Sad po početnoj ceni od oko 15,98 miliona evra, a dva puta je produžavan rok za dostavljanje ponuda, prenosi N1. 

Pravo učešća na tenderu imale su firme koje se bave lučkom delatnošću u poslednjih deset godina u kontinuitetu i da su u 2017. godini imale prihod od najmanje 30 miliona evra, kao i da su u svakoj od poslednje tri godine imale pretovar od 1,4 miliona tona.

Luka Novi Sad je jedina luka u Srbiji u većinskom vlasništvu države, ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona. U toj kompaniji radi oko 150 ljudi.

U Vladi Srbije kako dalje N1 prenosi očekivali su da će se na tender javiti neke od najrenomiranijih firmi u svetu u oblasti lučkog biznisa, kao što su "Dubai Port World" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nemački "Renus" i američka grupa "Valona". Na raniji poziv za dostavljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju Luke Novi Sad javilo se 12 firmi i investitora.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan