Proširuje se Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici

Proširuje se Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici

U Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici gradiće se novi objekat za dijagnostiku i lečenje onkoloških pacijenata.

To je potvrdio pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković i dodao da su se stekli svi uslovi za izradu projektno-tehničke dokumentacije za ovaj projekat, piše RTV.

S obzirom na to da se broj obolelih od malignih bolesti stalno povećava, na ovaj način bi se dugoročno rešio problem prostornih kapaciteta za lečenje najtežih onkoloških bolesnika, ali i bolesnika koji se leče na Institutu za kardiovaskularne bolesti i Institutu za plućne bolesti Vojvodine.

Prilikom obilaska radova na adaptaciji i rekonstrukciji Klinike za internu onkologiju, sekretar Gojković obišao je i prostor gde uskoro počinju građevinski radovi za smeštaj dva nova akceleratora i CT simulator.

U staroj zgradi Instituta za onkologiju postoje tri bunkera koji su stari oko 30 godina. Posle kompletne adaptacije tog prostora, koja podrazumeva neophodan građevinski deo radova, kompletnu zamenu kanalizaciono-ventilacionih i elektroenergetskih instalacija, planiran je smeštaj i instaliranje ovih aparata.

Nažalost, u ovu zdravstvenu ustanovu godinama nije bilo značajnijih ulaganja pa je oprema zastarela i često otkazuje, a veoma je skupa za održavanje, podsetio je sekretar Gojković i dodao da će nabavkom dva nova akceleratora za zračenje i najsavremenijeg aparata za magnetnu rezonancu biti rešen problem liste čekanja.

Za nabavku medicinske opreme i infrastrukturne radove, Pokrajinska vlada je u poslednje tri godine u Institut za onkologiju Vojvodine uložila 385 miliona dinara, javlja RTV.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan