PROTEST ISPRED ZGRADE SUDA: "Pravosuđe postaje generator nasilja"

PROTEST ISPRED ZGRADE SUDA: "Pravosuđe postaje generator nasilja"

Preduzetnik iz Novog Sada Stanko Krstin protestovao je ispred zgrade u kojoj su smešteni sudovi, zbog, kako je naveo, "provale svih vrsta nasilja" u Gradu i za to optužio pravosudne vlasti, jer propušta da sankcioniše nasilje.

– Moj današnji protest nema političke konotacije, ali provala svih vrsta nasilja u Novom Sadu ima veze sa delovanjem pravosuđa, koje propušta da sankcioniše nasilje i time i samo postaje generator nasilja –  rekao je Krstin agenciji Beta.

On je stajao ispred zgrade suda, a u rukama je držao transparent na kojem je pisalo "Novi Sad grad nasilja zahvaljujući vama. Da li se stidite bar malo".

Dodao je da je 2008. godine iz vatrenog opružja pucano na njegovu kuću u Novom Sadu, da je organizovano više okupljanja i napada na njega i njegovu porodicu, uključujući i slučaj kada mu je jedna žena u dvorištu njegove kuće pretila sekirom.

– Doživeo sam još mnogo nasilja od 2008. do danas, a pravosuđe je sve ovo zabašurilo, čak i nagradilo nasilnike –  naveo je Krstin.

On je u više navrata protestovao ispred pravosudnih institucija u Novom Sadu i u Beogradu.

Ranije je rekao da je rešen da "do kraja života" protestuje ispred različitih sudova u Srbiji, zbog brojnih sudskih postupaka koji se vode protiv njega, zbog kampanje u kojoj ga bez dokaza optužuju da svojom proizvodnjom truje građane, kao i zbog "nacionalne diskriminacije i uvreda da je ustaša".

On je vlasnik malog preduzeća "Pre-print", koje se bavi grafičkom delatnošću.

Krstin je i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine i član Predsedništva Unije poslodavaca Srbije.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan