Protest "Jedan od pet miliona" u petak ispred Srpskog narodnog pozorišta

Protest "Jedan od pet miliona" u petak ispred Srpskog narodnog pozorišta

Protestni skup pod nazivom "Jedan od pet miliona" biće organizovan u Novom Sadu u petak, 18. januara, najavila je na društvenim mrežama neformalna grupa "Jedan od pet miliona – Novi Sad", koja stoji iza organizacije skupa.

Poziv građanima upućen je sa zvaničnog Tviter profila protesta "Jedan od pet miliona za Novi Sad", gde se navodi da će okupljanje biti organizovano na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u 18 časova.

Organizatori su u pozivu naveli da se Novi Sad pridružuje protestima "Jedan od pet miliona", jer je "interesna grupa u funkciji novosadskih i republičkih vlasti otela državu od građana i drži ih kao taoce uslovljene egzistencijom".

- Time razara i polarizuje društvo. Vlast su osvojili i učvrstili nasiljem, prevarama i lažima, a na isti način pokušavaju da je zadrže – navodi se u pozivu.

Organizatori su naveli da je vreme da građani Novog Sada "bez straha progovore javno na trgovima i ulicama, i kažu stop nasilju, korupciji i bezakonju".

Jedna od organizatorki protesta u Novom Sadu, Tea Vukadin, rekla je za Radio 021 da organizacija, koja broji nekoliko nestranačkih aktivista, trenutno formuliše i zahteve koji će biti izneti na protestu.

Ona je rekla da organizatori novosadskog protesta "nisu ogranak inicijative iz Beograda", ali da su "u stalnom kontaktu sa Beogradom", te da političari "nisu upleteni u organizaciju, ali će biti prisutni na protestu".

Vojvođanska partija saopštila je da će podržati širenje građanskih protesta na Vojvodinu, i pozvala Novosađane i Vojvođane da u petak 18. januara izađu na "proteste protiv diktature i nasilja" u Novom Sadu.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić je u pisanoj izjavi poručio da proteste u petak 18. januara podržava i Vojvođanski front, koji je u nastajanju i okuplja nekoliko organizacija i političkih opcija kojima su na agendi vojvođanske teme.


Izvor: www.novimagazin.rs

Oceni vest:
7
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vesna54

  pre 1298 dana i 52 minuta

  Rođena sam i živim u Novom Sadu 64 godine. Na aktuelne građanske proteste išla sam u Beograd, drago mi je što se Novi Sad konačno setio da izađe na ulicu! Ali hoću da živim u Vojvodini u Srbiji. Neću tzv. Vojvođanski front i njihovo huškanje na otcepljenje Vojvodine. Neka se pridruže protestima, ali ako ih iskoriste za svoj fašistički program - Neće proći!

  Oceni komentar:
  3
  5
 • Vojvodjanin

  pre 1241 dan i 19 sati

  Vojvodina Republika ! Ziveo CANAK !!!

  Oceni komentar:
  1
  0