Protest "Krova nad glavom" u ponedeljak ispred Pravnog fakulteta

Protest "Krova nad glavom" u ponedeljak ispred Pravnog fakulteta

U ponedeljak, 4. novembra, Združena akcija "Krov nad glavom" Novi Sad održaće protest "Stop represiji države" kod fontane ispred Pravnog fakulteta sa početkom u 16 sati.

Kako navode iz ove organizacije, rok za odgovor i ispunjenje tri zahteva koje su otvorenim pismom uputili Ministarstvu pravde, Ministarstvu unutrašnjih poslova, ministru Nebojši Stefanoviću i Gradu Novom Sadu je istekao. Stoga pozivaju kolege studente i studentkinje, profesore Univerziteta u Novom Sadu, prijatelje, medije, i sve one koji ih podržavaju da se priključe združenoj akciji na Protestu protiv represije države na kojem će tražiti pravdu za Slobodanku Ninić, Mihajla Nikolića i Marka Đelevića.

 

 
Podsećamo javnost da su institucije vrlo ažurne kada je potrebno da kriminalizuju solidarnosti, te nas članove i članice sudski gone, pa tako danas bilans naših prijava je: sedam prekršajnih zbog odbrane doma samohrane majke i 15 krivičnih zbog navodnog ometanja policije u vršenju službene dužnosti tokom iseljenja porodice Mandić – navode aktivisti "Krova nad glavom".

S druge strane, oni ističu da su te iste institucije vrlo trome i nezainteresovane kada treba da pronađu napadače na njihove aktiviste Marka i Mihajla.

Iako je ministar Nebojša Stefanović najavio da će biti procesuirani nalogodavac i nasilnici koji su ih napali početkom juna ispred Filozofskog fakulteta, to se do danas nije desilo. I ne samo da se to nije desilo, već se pritisci nastavljaju – nezadovoljni su u "Krovu nad glavom" te pozivaju Novosađane da im se pridruže na protestu u ponedeljak u novosadskom kampusu i da pokažu solidarnost da bi zajedno poslali poruku svima da neće stati u svojoj borbi.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan