Protest protiv represije: "Što je manje policije na našim ulicama, to smo bezbedniji" (FOTO I VIDEO)

Protest protiv represije: "Što je manje policije na našim ulicama, to smo bezbedniji" (FOTO I VIDEO)

Nekoliko desetina građana okupilo se večeras ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Sutjeskoj 3 na protestu protiv policijske represije.

Organizatori okupljanja su naveli da se "borba za istinu i pravdu nastavlja jer je za sada krivična prijava podneta samo protiv jednog policajca, a u napadu na mladića ometenog u razvoju, tokom protesta, kako i snimci pokazuju, učestvovala su njih trojica".

Moramo da tražimo da takvi ljudi budu procesuirani brzo i efikasno, ali to se neće desiti ako mi ne budemo na ovakav način vršili pritisak. Što je manje policije na našim ulicama, to smo bezbedniji – rekao je Nemanja Pantović, aktivista Združene akcije "Krov nad glavom".


Prema njegovim rečima, zgražava činjenica da je Novosadska policija 10 dana ćutala o ovom incidentu.

Danas imamo ime jednog počinioca, ali nećemo biti zadovoljni dok ne dobijemo imena sve trojice. Prvi zahtev ovog protesta je da se najmanje još jedan policajac, koji je ovog mladića oborio sa bicikla, identifikuje – rekao je Pantović, a prenosi Radio 021.

Okupljeni su, između ostalog, uzvikivali: "Slobodane bićeš lišen slobode", misleći na Slobodana Drmancaprotiv kog je pokrenut krivični postupak zbog prebijanja autističnog mladića.

ZAHTEVI DEMONSTRANATA:

• Obelodanjivanje istinitih informacija u vezi s počiniocima krivičnog dela zlostavljanja i mučenja mladića sa smetnjama u razvoju, njihova ostavka i procesuiranje.

• Puštanje na slobodu svih političkih zatvorenika koji su privedeni, prebijeni i osuđeni pod lažnom optužbom i s lažnim svedočenjima policajaca.

• Preusmeravanje novca namenjenog za policiju u zdravstvo kako bi se povećali resursi u ljudstvu i opremi za borbu protiv pandemije koronavirusa.


Protest je trajao oko 15 minuta, a prisutni su obavešteni da okupljanja za sada neće biti i da se čeka sledeći potez tužilaštva, javlja 021.rs.

Oceni vest:
8
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Narod najstariji

  pre 1362 dana i 14 sati

  Nadam se da je to zaista i kraj ovog besposličarenja i pogačarenja na ulicama našeg voljenog grada.

  Oceni komentar:
  2
  1
 • Tiosav S. Marjanović

  pre 1362 dana i 14 sati

  Naravno, kao i svuda oko nas ovih dana, tu su i popularni MBM - mamlazi bez maske.

  Oceni komentar:
  3
  3
 • Opasan u saobraćaju još se hvale

  pre 1362 dana i 14 sati

  Da je mladic koji ima uzasnu percepciju reala oborio neku zenu , slomio joj ruku ili kuk mozda izazvao povredu koja bi ishodila smrću bilo bi samo "hebiga"

  Oceni komentar:
  4
  2
 • ludilo

  pre 1362 dana i 13 sati

  zvuči kao neistinita priča ili priča naopačke . Jos da je pokosio policiju ......Mogu misliti kad su videli kako juri na njih a nemaju kompjuternaocare da detektuju registrovane autisticari i korisnike tudje nege.

  Oceni komentar:
  4
  2