Protest tišine protiv petardi!

Protest tišine protiv petardi!

Neformalna grupa građana "2 minuta Tišine!" poziva građane na protest protiv petardi i ostalih opasnih pirotehničkih sredstava. Protestno okupljanje pod nazivom "Protest Tišine za tišinu #StopPetardama" biće održano u nedelju 13. decembra u 14.45 časova na Trgu slobode u Novom Sadu.

- Svake godine uoči novogodišnjih i božićnih praznika, osim euforije kupovine namirnica i poklona, doživljavamo još jednu euforiju. Euforiju petardi i ostalih pirotehničkih sredstava.  Petarde nisu igračke! Petarde povređuju! Od petardi se strada! Našom „Tišinom“ ćemo iskazati protest protiv ove tradicionalne "zanimacije"! Našom „Tišinom“ ćemo ukazati na probleme koje ova pirotehnička sredstva mogu da izazovu! Našom „Tišinom“ ćemo objasniti roditeljima da kupovinom petardi, decu direktno ugrožavaju i kao njih same! Našom „Tišinom“ ćemo zamoliti nadležne institucije da pooštre kontrolu prodaje petardi kao i da pooštre kazne za neodgovorno korišćenje istih! – kažu organizatori i pozivaju da se dočekaju oba Božića i Nova godina, za promenu, bez petardi i detonacija.

I ove nedelje svi učesnici mogu da podrže humanitarnu akciju koju je organizovalo udruženje "Odigos", tako što će, shodno mogućnostima, doneti poneki slatkiš! Da svi Novu godinu dočekamo sa osmehom!

Program skupa:

14:45 - Okupljanje građana

15:00 - 5 minuta tišine #StopPetardama

15:05 - Obraćanje okupljenima i rasprava

16:00 - Razilazak skupa

 

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan