Psiholog poslao važnu poruku roditeljima čija deca kreću u školu

Psiholog poslao važnu poruku roditeljima čija deca kreću u školu

Prvi dan septembra u Rusiji označava početak nove školske, odnosno akademske godine za učenike i studente, ali se i slavi kao dan znanja.

Tim povodom je Mihail Labkovski, koji je prema magazinu Forbs jedan od najpoznatijih psihologa današnjice, objavio važnu poruku za sve roditelje.

Zapamtite da je škola manje važna od života. Ocene vašeg deteta ne odražavaju njegove talente. Neuredna sveska ili ružan rukopis nisu razlog za vikanje. Dvojka nije razlog za grđenje – napisao je on, a prenosi City magazin.

Labkovski smatra da dete ne postaje uspešno zbog uspeha u školi, nego zbog porodice koja stoji uz njega.

Jednog dana pred sobom ćete videti uspešnu, samouverenu odraslu osobu. A to neće postati zbog toga koliko je učio/la u školi, nego zbog porodice koja ga/je podržavala. Zamislite kakav će vaš školarac biti za 20 godina. Nadam se da vaša glavna roditeljska ambicija nisu detetove odlične ocene, nego želja da taj dečak ili devojčica budu srećni sada i u budućnosti. I imajte na umu da i deca vas mogu puno toga naučiti – zaključio je.

Labkovski je izdao knjigu "I Love and Understand: How to Raise Happy Kids (Without Going Crazy with Anxiety)" u kojoj je objasnio zašto je najveća greška tući decu, a ponudio je i najbolju metodu kažnjavanja. Takođe se dotakao i teme odnosa majke i ćerke.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan