"Pupinova palata": Rezervisano već dve trećine stambenih jedinica

"Pupinova palata": Rezervisano već dve trećine stambenih jedinica

Manje od deset meseci ostalo je do završetka radova na izgradnji poslovno-stambenog objekta nazvanog "Pupinova palata", površine oko 43.000 kvadratnih metara, od čega se na 15.000 kvadratnih metara prostiru podzemne garaže.

Na gradilištu u samom centru grada, investitor "Galens invest” svakodnevno zapošljava više od 400 radnika, uglavnom iz Novog Sada i okoline. Iako je plac na kojem grade kompleks njihovo privatno vlasništvo jer je kupljen od Erste banke, početak izgradnje "Pupinove palate" pratile su brojne kontroverze u javnosti, pa čak i protestno okupljanje građana. Međutim, danas se u zdanju koje se zida na ovoj atraktivnoj lokaciji traži kvadrat više, piše "Dnevnik"-

Iako još uvek nisu završeni građevinski radovi na takozvanom skeletnom sistemu poslovnog dela kompleksa, javnosti je već poznato koja to multinacionalna kompanija jedva čeka useljenje u "Pupinovu palatu". Naime, nemački "Кontinental" se najpre na svojoj Fejsbuk stranici pohvalio da se sredinom 2019. godine sele u ekskluzivni kompleks u samom centru Novog Sada.U preduzeću "Galens invest" nisu za "Dnevnik" želeli da odgovore na pitanje ko su sve budući kupci ili zakupci prostora u "Pupinovoj palati". Кažu da apsolutno poštuju privatnost svojih klijenata, ali i dodaju da je blizu dve trećine od ukupno 165 stambenih jedinica već rezervisano, kao i većina poslovnog prostora, i da je interesovanje i dalje veliko.

Iz "Galensa" navode za novosadski dnevni list i da je Gradu Novom Sadu do sada plaćeno više od 200 miliona dinara na ime komunalnog opremanja i raznih drugih taksi, ali da to nije krajnja računica jer će u "Pupinovoj palati" stambeni prostor sadržati oko 12.000 kvadratnih metara, a poslovni oko 13.000, na osnovu kojih će Grad ubirati godišnji porez na imovinu.

PODZEMNA GARAŽA SA VIŠE OD 350 MESTA: Kako saznaje "Dnevnik", parking prostor u "Pupinovoj palati" prostiraće se na tri podzemna nivoa i zauzimaće više od 15.000 kvadratnih metara. Planirano je da bude više od 350 garažnih i parking mesta, što znači da će u objektu "Pupinove palate" biti obezbeđeno više mesta za parkiranje nego što je predviđeno Zakonom o planiranju i izgradnji, koji propisuje da svaki stan ima po jedno garažno mesto, kao i da jedno mesto pripada za svakih 70 kvadratnih metara poslovnog prostora. 

Oceni vest:
1
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milos

  pre 1908 dana i 19 sati

  sve lopov do lopova i dodikovica do dodikovice

  Oceni komentar:
  2
  17
 • Jaca

  pre 1630 dana i 10 minuta

  Bas me zanima da li ce neko od direktora Erste banke biti stanar ove rugobe.

  Oceni komentar:
  2
  3