Pušteni privedeni aktivisti sa Šodroša, među njima i penzionerke

Pušteni privedeni aktivisti sa Šodroša, među njima i penzionerke

Novosadska policija pustila je iz pritvora danas devet aktivista koji su bili privedeni, jer su seli ispred kamiona koji je trebalo da odnese posečena stabla sa Šodroša. Rečeno im je da će dobiti prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira.

Među privedenima su bili i Radivoje Jovović i Mladen Cvijetić iz stranke Zajedno i Brajan Brković iz Pokreta Bravo. Policija je privela i nekoliko penzionerki, a jedna od njih je bila i poznata aktivistkinja Olivera Radovanović.

U izjavi za Mojnovisad.com Radovanović  kaže da je policija postupala korektno sa njima.

 
– Napisali smo izjavu gde smo izneli naše viđenje situacije. Rečeno mi je da sam remetila javni red i mir, ali ja sam rekla da tako nešto nikad u životu nisam radila. Objasnila sam da imam pravo da iskažem svoje građansko nezadovoljstvo sa onim čime se ne slažem – kaže Olivera Radovanović.

U prepodnevnim časovima pripadnici MUP-a priveli su još troje aktivista čemu je prethodilo koškanje između građana i pripadnika organa reda.

Policija od jutros obezbeđuje seču šume. Treba da bude posečeno 140 stabala kako bi se pripremilo gradilište novog mosta.

Aktivisti tvrde da je seča šume protivzakonita bez obzira na saopštenje Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine u kom tvrde da je seča legalna.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 446 dana i 9 sati

  Probudite se penzioneri, bravo za gospodju.

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Za nas nikada nećete biti Otpisani

  pre 445 dana i 20 sati

  Sad su svi Popisani. Sistem je uradio šta može, da ih opomene. Jer ne sme da se usudi bilo šta više da uradi. Celom Srbijom vlada talas nezadovoljstva. Ono proizilazi iz oduzimanja Slobode čoveku i robovanja Novom Svetskom Poretku. Iako političari verovatno nisu svesni toga, ali upravo ovde grade sve instrumente budućeg ropstva, jer smo jedna od prvih eksperimentalnih zemalja. Postepeno se od nas traži i predlaže neko E-popisivanje i učlanjivanje, da Neko ima evidenciju o svemu. To nije dobro.

  Oceni komentar:
  1
  2