Radnici GSP-a čekaju na poziv iz Gradske kuće

Radnici GSP-a čekaju na poziv iz Gradske kuće

Radnici GSP-a, koji su prošle nedelje gradskim čelnicima poslali pismo sa zahtevima povodom situacije u preduzeću, čekaju na poziv iz Gradske kuće.

Predsednik sindikata Nezavisnost u GSP-u Obrad Tepić za "021.rs" navodi da su zahtev predali 11. januara i da očekuju da će ih gradonačelnik Miloš Vučević pozvati na razgovor u roku od sedam dana. Dodaje da pre nego što prođe taj rok neće preduzimati druge korake.

Tepić je za "021.rs" podsetio, a povodom navoda uprave da je njihove zahteve, među kojima je i smena rukovodstva, podržao mali broj zaposlenih, da Nezavisnost ima 580 članova, više nego druga dva sindikata zajedno.

- Sindikat Nezavisnost čvrsto stoji iza svojih zahteva. Zbog procesa rada u preduzeću, skupu koji smo održali prisustvovali su samo slobodni radnici, dok su ostali bili na svojim radnim mestima. GSP je takvo preduzeće da, ako se radi redovno, ne može nikad da se okupi npr. polovina zaposlenih. Ovo je bio maksimum što je moglo i bilo je preko dvesta ljudi – tvrdi Tepić.

Podsetimo, na skupu održanom prošle nedelje radnici GSP su zatražili da se počnu razgovori sa gradskom vlašću, a traže da se smeni rukovodstvo, obezbedi dovoljan broj vozača za normalno funkcionisanje javnog prevoza, da se povećaju plate, ozbiljno reorganizuje preduzeće, obnovi vozni park i da se konačno u autobuse uvede elektronski sistem naplate. Direktor preduzeća Milan Stanivuković je s druge strane naveo da je "preduzeće finansijski stabilno, da se vozni park obnavlja i da se maksimalno trude da nadomeste odlazak vozača zapošljavanjem novih kadrova".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan