RADO IDE SRBIN U VOJNIKE: U Domu vojske dodeljena priznanja za dobrovoljno služenje vojnog roka

RADO IDE SRBIN U VOJNIKE: U Domu vojske dodeljena priznanja za dobrovoljno služenje vojnog roka

Vojnim obveznicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok danas su na svečanosti u Domu vojske Srbije u Novom Sadu dodeljene Značke i Zahvalnice otadžbine, vojna priznanja koja se dodeljuju vojnicima nakon odsluženja vojnog roka za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Republike Srbije.

Značke i Zahvalnice otadžbine uručili su predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, načelnik Regionalnog Centra ministarstva odbrane Novi Sad pukovnik Miodrag Nadlački i načelnik Južnobačkog okruga Milan Novaković.

- Važno je naglasiti da je danas, na Vidovdan, Novi Sad u prilici da ima dve manifestacije veoma bitne za ovaj grad. Jedna je dodela Vidovdanskih nagrada na Petrovaradinskoj tvrđavi našoj najuspešnijoj deci osnovnih i srednjih škola. S druge strane, ovde u Domu vojske, u prilici smo da se zahvalimo onima koji su rešili da se stave u službu odbrane države, bez obzira što to nije zakonska obaveza - istakao je predsednik novosadske Skupštine Zdravko Jelušić.

On je dodao da je i više nego zadovoljan, sretan i ponosan što Novi Sad na Vidovdan slavi uspešnu decu, intelektualni deo naše zemlje s jedne strane i, s druge strane slavi one koji su prepoznali potrebu da brane ovu državu.

Na današnjoj svečanosti Značke i Zahvalnice otadžbine uručene su vojnim obveznicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem 2014. godine i koji su upućeni sa teritorije Regionalnog Centra ministarstva odbrane Novi Sad, a načelnik ovog Centra pukovnik Miodrag Nadlački precizirao je da dobrovoljno suženje vojnog roka predstavlja jednu stepenicu na putu da se postane profesionalni vojnik.

- Mnogi od vas su postali profesionalni vojnici, vojni službenici, oficiri, angažovani u misijama na terenu. Drugi su, opet, izabrali drugačiji put u svom profesionlanom životu. Međutim, svi vi, koji ste se opredelili da savladate mnogobrojne teškoće, izazove i vojnički život, potvrdili ste i pokazali da je odbrana otadžbine duboko utkana u tradiciju i život naroda, a na našim prostorima oduvek predstavlja svetu dužnost i čast – podvukao je pukovnik Nadlački.

Priznanja Značka i Zahvalnica otadžbine dodeljuju se svim vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok, nakon obustavljanja obaveze služenja vojnog roka 2011. godine.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan