"Radosno detinjstvo" opominje roditelje da plate dugovanja

"Radosno detinjstvo" opominje roditelje da plate dugovanja

Oko 1.300 roditelja vode se kao dužnici Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo".

Кako su "Dnevniku" rekli nezadovoljni roditelji koji su pozvali redakciju, iz svakog vrtića su zvali da jave da, ukoliko ne plate istog dana zaostale račune, narednog dana im neće primiti dete na boravak.

- Mi imamo potvrde da smo platili račune, što u vrtiću nisu uvažili -  kaže Slobodan Simović čije dete ide u vrtić "Čika Jova" u Sremskoj Кamenici.

Po rečima direktorke PU "Radosno detinjstvo" Mirjane Đurđev, u pitanju su dugovanja milionske vrednosti. Roditelji koji nisu izmirili dugove imaju rok do petka da sve regulišu.

- Budući da je pripremni predškolski program obavezan, roditelji kalkulišu da, ukoliko ne plate, neće biti posledica-  kaže direktorka i dodaje:

- Nakon Uskrsa, kada se sve završi, podvlačimo crtu i svi oni koji nisu platili ono što treba, dobiće sudski nalog u skladu sa zakonom – kaže Đurđev.

Кako je naglasila, cene boravka u PU se već 12 godina nisu promenile i više su nego simbolične.

- Roditelji se žale na vrstu sapuna koji se koristi u vrtićima i slične stvari, a ne shvataju da kvalitet funkcionisanja te ustanove zavisi od toga koliko će plaćati za nju -  ističe Mirjana Đurđev i dodaje:

-  Žao mi je što smo prinuđeni da reagujemo ovako. U više navrata sam apelovala i opominjala roditelje da plaćaju račune jer nama treba mnogo novca da bismo funkcionisali kako treba i imali priliku da napredujemo. Nama je po Ugovoru dozvoljeno da ga raskinemo i ispišemo dete ukoliko dugovanja nisu izmirena – rekla je Đurđev za "Dnevnik" .

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan