Radovi na rekonstrukciji zatvorenog bazena na Spensu čekaju lepše vreme

Radovi na rekonstrukciji zatvorenog bazena na Spensu čekaju lepše vreme

Radovi na rekonstrukciji zatvorenog bazena na Spensu privremeno su obustavljeni zbog visokih temperatura, ali će do jeseni sve biti završeno, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Skinute su sve pločice i sve instalacije koje su morale da se skinu po zahtevu nadzornog organa, odnosno na osnovu stručnog mišljenja FTN-a i projektantske kuće koja je angažovana da radi projekat saniranja, odnosno otklanjanja propusta iz prve faze radova. Ono što sam dobio kao odgovor da na ovim temperaturama nije moguće da se lepe pločice – kaže Vučević.

Kako piše 021.rs, kao i kod prve rekonstrukcije, radove obavljaju iste firme – Max Cor (nosilac posla), Bulevar Company i Dehidra 021 i oni bi trebalo da budu završeni u naredna dva meseca.

Najviše bih voleo da stvari u vezi sa bazenom na Spensu idu brže. Mogu samo da vam kažem da je očišćeno i sklonjeno i da sad čekamo postavljanje instalacija, ovaj put, nadam se, kako Bog zapoveda i kako projekat nalaže – poručuje gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, do kraja godine se očekuje i da bazen na Sajmištu bude pokriven balonom, što bi omogućilo da se koristi i u zimskom periodu, javlja Radio 021.

– Imamo njihovo obećanje da će biti u stanju da do Nove godine završe zatvaranje bazena sa balonom koji ima grejanje, i svlačionice i sanitarne čvorove, kako bi mogli da na Sajmište u zimskom periodu izmestimo, pre svega, plivačke klubove – objašnjava Vučević.

Tada bi bazen na Spensu bio namenjen pre svega građanima jer će svi sportski klubovi moći da koriste Sajmište, a vaterpolisti Vojvodine bazen na Slanoj bari.

Naredne godine se očekuje i početak radove na izgradnji bazena u Futogu, prenosi 021.rs.

Podsećamo, pre nedelju dana došlo je do obračuna preko društvenih mreža između gradonačelnika Vučevića i proslavljenog vaterpoliste Danila Ikodinovića gde je spomenut i zatvoren bazen na Spensu.

Oceni vest:
4
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Batavelja

  pre 1072 dana i 2 sata

  Gradonačelnik Novoga Sada u 21. veku doziva Božju pomoć da zalepe pločice na bazenu.
  Ne znam da li da se smejem ili plačem.

  Oceni komentar:
  1
  33
 • Baba Vera

  pre 1072 dana i 1 minut

  Kakav gradonacelnik takva i molitva

  Oceni komentar:
  1
  24