RADOVI "VODOVODA": Rekonstruiše se kanalizaciona mreža na Detelinari, novi priključci na Čardaku

RADOVI "VODOVODA": Rekonstruiše se kanalizaciona mreža na Detelinari, novi priključci na Čardaku

Iako građevinska sezona još uvek nije počela, JKP "Vodovod i kanalizacija" započelo je s planiranim investicijama za 2017. godinu.

Tokom prethodne nedelje, započeta je rekonstrukcija kanalizacione mreže u naselju Detelinara. U pitanju je stari deo kanalizacione mreže, a JKP "Vodovod i kanalizacija" radi u tri ulice: Janka Čmelika, Ilije Birčanina i Svetislava Kasapinovića između ulica Branka Bajića i Hadži Ruvimove.

Trenutno je u ovom delu grada izmenjen i režim saobraćaja.

Ovo je nastavak investicije koju je ovo javno gradsko preduzeće započelo prošle godine radeći rekonstrukciju kanalizacione mreže u Kopernikovoj ulici. Ovim će se u potpunosti rekonstruisati kanalizaciona mreža u ovom bloku naselja te poboljšati odvođenje otpadnih i atmosferskih voda iz ovog dela grada. Investicija je vredna 11 miliona dinara, a rok za završetak radova je 90 kalendarskih dana.

Kada je reč o izgradnji vodovodne mreže, "Vodovod" nastavlja radove na Popovici u zoni rezervoara R-3. Cela investicija započeta je tokom prošle godine. Ove godine nastavljaju se i radovi u naselju Čardak, u pitanju je završetak radova na izgradnji kanalizacione mreže te izgradnja priključaka na mreži. Ovim će se rešiti dugogodišnji problem sa septičkim jamama, koje su u ovom delu grada dosta nepristupačne.

Takođe, obezbeđena su i sredstva za izgradnju druge visinske zone za naselje Bukovac. Stanovnici Bukovca imaju višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem i pritiskom. U planu je i izgradnja rezervoara u ovom delu grada i time bi ova investicija bila zaokružena.

Jedna od najvećih investicija u ovoj sezoni jeste rekonstrukcija primarnog voda, magistralnog prstena koji se proteže od Bulevara Evrope preko Rumenačkog puta do Privrednikove ulice. Značaj magistralnog voda je veliki, jer on snabdeva radnu zonu koja je u poslednje vreme ponovo aktivirana zahvaljujući brojnim investitorima.

Radi se o dosta teškoj deonici za izvođenje radova jer sam vod prolazi ispod pruge. Grad Novi Sad je izdvojio 60 miliona dinara za rekonstrukciju ovog magistralnog voda. Ovim radovima poboljšaće se vodosnabdevanje ovog dela grada, ali i smanjiti broj havarija na dovodniku, što će predstavljati višestruku korist za Grad ali i za same građane.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan