RAILS GIRLS NOVI SAD: Besplatna radionica programiranja za žene i devojke

RAILS GIRLS NOVI SAD: Besplatna radionica programiranja za žene i devojke

Devojke i žene svih uzrasta i zanimanja, koje žele da nauče osnove programiranja i izrade svoju web aplikaciju, mogu se prijavti na radionicu Rails Girls Novi Sad, koja će se održati 19. i 20. novembra. Radionica je besplatna, a prijave traju do 9. novembra.

Rails Girls Novi Sad deo je globalne inicijative koja je nastala kako bi IT svet približila ženama i zainteresovala ih za aktivnu izgradnju web-a. Uz pomoć platforme Ruby on Rails, nazvane po jednostavnom programskom jeziku Ruby, polaznice će tokom dvodnevne radionice naučiti kako da brzo razvijaju web aplikacije.

Aleksandra Vukošić, jedna od organizatorki radionice, kaže da je jasno da dva dana nisu dovoljna da se nauče veće stvari u programiranju.

- No, ovo je dovoljno vremena da se nauče neke osnove i stekne uvid u to kako programiranje zaista funkcioniše i kako napraviti neku aplikaciju. Prelazimo osnovne korake, a Ruby je programski jezik koji je jednostavan i user friendly kada su u pitanju programiranje i veb aplikacije, tako da je to dobra prilika za učenje, naročito za devojke koje nisu do sada imale iskustva u programiranju – poručuje Vukošić.

Prijave traju do 9. novembra, a 12. novembra će sve prijavljene dobiti mejl sa obaveštenjem da li su primljene na petu novosadsku Rails Girls radionicu, koja će se održati u novootvorenom Startit centru, u Ulici Miroslava Antića 2, u Novom Sadu.

Za dodatne informacije i prijavu posetite njihov sajt i Fejsbuk stranicu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan