Raskrinkani međunarodni dileri kokaina, hapšenja i u Novom Sadu

Raskrinkani međunarodni dileri kokaina, hapšenja i u Novom Sadu

Tužilaštvo za organizovani kriminal, u saradnji sa BIA i SBPOK, raskrinkalo je u četvrtak međunarodnu organizovanu kriminalnu grupa koja je distribuirala kokain u Češkoj, Nemačkoj, Italiji, Austriji, Slovačkoj i Mađarskoj.

Kako saznaje "Blic", u Češkoj su na primopredaji sa četiri kilograma kokaina uhapšeni Branislav Cvijović, Josip Capik i Branislav Bikić. U Srbiji su uhapšeni Radosav Cvijović, organizator ove kriminalne grupe, i njegov zet Slavko Pavlov, teniski trener koji živi i radi u nemačkom gradu Ulmu.

U akciji srpske policije pretresena su četiri stana i kuća, a jedinica za finansijske istrage proverava sadržaj sefa i račune. U Češkoj je kasnije otkriveno još četiri kilograma kokaina. Kod pripadnika ove kriminalne grupe pronađeno je u Češkoj i Srbiji još i 100.000 evra, a oduzeti su i automobili "mercedes", "audi" i "porše panamera", koji je pripadao Pavlovu.Kuću Radosava Cvijovića zvanog Cviko pretresena je sinoć u Novom Sadu. Objekat na uglu Trga 27. marta i ulice Cara Dušana policija je opkolila i nije dozvoljavala bilo kakvo remećenje akcije.

Pre desetak godina mediji su pisali da je Cviko prema operativnim podacima policije jedan od najvećih novosadskih narko-dilera, a uhapšen je i 2009. godine u policijskoj akciji "Morava".


Tada je prema informacijama iz medija hapšen zbog nelegalnog pištolja, a bio je predstavljen kao vodeći diler narkotika u Novom Sadu.

Iz MUP-a i Tužilaštva još nema zvaničnih informacija o ovoj akciji.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan