Raspisan javni poziv za subvencije za kupovinu bicikla, prijave od 25. juna do 5. jula

Raspisan javni poziv za subvencije za kupovinu bicikla, prijave od 25. juna do 5. jula

Udruženje "Novosadska biciklistička inicijativa" raspisalo je javni poziv za podršku nabavke bicikla za 2021. godinu

Sredstva obezbeđena za dodelu podsticaja iznose 7.020.000 dinara.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada, u trenutku podnošenja prijave.

Samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može dobiti sredstva po ovom Javnom pozivu. Članovima porodičnog domaćinstva smatraju se supružnik i vanbračni partner, njihova deca, rođena u braku ili van njega, usvojena ili pastorčad, njihovi roditelji i lica koja su oni po zakonu dužni da izdržavaju, a koji stanuju zajedno sa učesnikom Javnog poziva. Domaćinstvo kome pripada fizičko lice može da ostvari pravo na podršku za nabavku novog bicikla jednom u tri  godine.


Pojedinačan iznos sredstava koji se dodeljuje po ovom javnom pozivu za podršku nabavke novog bicikla je 10.000 dinara. Ukoliko je cena bicikla manja od iznosa predviđenog Javnim pozivom, fizičkom licu će biti uplaćen iznos u visini cene bicikla.

Zainteresovana fizička lica se mogu prijaviti na Javni poziv u periodu od 25. juna u 12 časova do 5. jula u 12 časova.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem traženih podataka putem aplikacije koja je dostupna na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine – www.environovisad.rs i na sajtu Udruženja "Novosadska biciklistička inicijativa" – www.vozibicikl.rs.

Aplikacija sadrži: obrazac prijave sa podacima fizičkog lica (ime i prezime, adresa prebivališta, kontakt telefon, adresu e-pošte), izjavu o članovima domaćinstva i saglasnost o obradi podataka o ličnosti.

Nakon prijavljivanja, fizičko lice dobija potvrdu o prijemu prijave sa rednim brojem prijave, u elektronskom formatu.

Celokupan sadržaj Javnog poziva možete pročitati ili preuzeti u PDF formatu NA OVOM LINKU.

Detaljnije informacije mogu se dobiti i putem telefona 069 2021 300 i 069 2021 961, radnim danima od 9 do 19 časova.

Cilj Javnog poziva je pružanje podrške za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva na teritoriji Grada Novog Sada za 2021. godinu, sa namerom povećanja broja biciklista na ulicama Grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Teritorija Grada Novog Sada obuhvata naseljena mesta Gradske opštine Novi Sad (Novi Sad, Futog, Veternik, Begeč, Kisač, Rumenka, Stepanovićevo, Kać, Čenej, Budisava i Kovilj) i Gradske opštine Petrovaradin (Petrovaradin, Sremska Kamenica, Bukovac, Ledinci i Stari Ledinci).

Oceni vest:
10
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Samo Nama Sve

  pre 1119 dana i 18 sati

  Ne znam kakva je ovo vrsta prevare i obmane, ali je sve iskomplikovano.
  Ne postoji normalan i jednostavan način za prijavu.
  Sat večito broji preko 6 sati.

  Oceni komentar:
  3
  8
 • Tina

  pre 1119 dana i 13 sati

  Koliko sam shvatila, rang lista se formira na osnovu toga ko se pre prijavi. Ako je brzina prijave jedini kriterijum, onda ce ova inicijativa imati slican epilog kao i stanovi za bezbednjake.

  Oceni komentar:
  1
  13