Raspisan konkurs za veliko uređenje centra Novog Sada

Raspisan konkurs za veliko uređenje centra Novog Sada

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) raspisala je urbanističko-arhitektonski konkurs za idejno rešenje uređenja dela gradskog jezgra.

Kako se navodi u dokumentaciji predočenoj na sajtu UGZI, predmet konkursa je izrada idejnog rešenja uređenja javnih prostora dela gradskog jezgra u Novom Sadu – prostor Pozorišnog trga sa neposrednim okruženjem objekta Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Trg slobode, delovi ulica Modene, Кralja Aleksandra i Njegoševe.

- Cilj je da se kroz kvalitetno osmišljeno uređenje površina javne namene i svih elemenata koji doprinose boljoj funkcionalnosti, estetici i kvalitetnom funkcionisanju ovog izuzetno vrednog urbanog fragmenta Grada Novog Sada, aktiviraju svi potencijali ovog prostora i poveća njegova atraktivnost, i stvori kvalitetno ambijentalno uređenje, koje treba da bude privlačno različitim grupama korisnika, i usklađeno sa uslovima zaštite graditeljskog nasleđa – kaže se u konkursnoj dokumentaciji, navodeći kao osnovne zadatke parterno i hortikulturno uređenje, izbor urbanog mobilijara i javne rasvete prostora, kao i predlog fazne realizacije.


- Ono što je izazov za učesnike ovog konkursa, odnosno primarni zadatak i cilj, jeste da svojom kreativnom idejom, osećajem za celovitost, sluhom za istorijsku slojevitost, a svesnošću o potrebama savremenog funkcionisanja i življenja grada, osmisle kvalitetno rešenje za "urbani tepih", prostor koji je "između", koji povezuje, odvaja, usmerava, dočekuje i kao takav kompletira jednu koherentnu, skladnu sliku celokupne urbane strukture ovog izuzetno vrednog dela grada
– navodi se u dokumentaciji ove javne nabavke.

Početak konkursnog roka je 13. februar 2018. godine, a krajnji rok za predaju ponuda (konkursnog rada) je 20. april 2018. godine, do 12 časova, navode u UGZI.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan