Raspisan tender za izgradnju stanova solidarnosti na Novom naselju

Raspisan tender za izgradnju stanova solidarnosti na Novom naselju

Stambena agencija Novog Sada raspisala je tender za izgradnju 74 stana solidarnosti u Ulici Momčila Tapavice na Novom naselju.

Ovi stanovi će se izgraditi kao Lamela IV u sklopu stambenog kompleksa stanova solidarnosti koje Novi Sad gradi već nekoliko godina.

Do sada su sagrađene dve zgrade (V i VI) sa po 27 stanova.

Na osnovu konkursne dokumentacije nije poznato koja će biti površina novih stanova, međutim, na osnovu već sagrađenih objekata može se pretpostaviti da će se graditi stanovi površine od 40 do 60 kvadratnih metara, koji su namenjeni porodicama sa dvoje i više članova.

Procenjena vrednost radova nije navedena. Uvidom u budžet grad i program rada Stambene agencije, 021.rs je utvrdio da je za poslove izgradnje predviđeno izdvajanje od 240 miliona dinara.

Grad očekuje da se objekat izgradi za godinu dana, s obzirom na to da je predviđeni rok za radove 31. decembar 2024. godine.

Zainteresovane kompanije dostavljaće ponude do 4. decembra.

Očekuje se da konkurs za prodaju stanova bude raspisan kada se približi završetak radova.

Do sada je Novi Sad ove stanove prodavao po ceni od oko 1.000 evra po kvadratu sa otplatom na 240 rata.

Prema gradskim planovima, u Momčila Tapavice treba da bude ukupno šest lamela sa 173 stana.

Do sada je useljena lamela VI, dok se za lamelu V, koja je sagrađena, čekaju rezultati konkursa koji je raspisan u aprilu ove godine.

Očekivalo se, zbog prethodnih najava, da rezultati budu objavljeni do kraja oktobra, ali se to još nije dogodilo, piše 021.rs.

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)