Raspisan tender za izradu kriznog plana za snabdevanje gasom

Raspisan tender za izradu kriznog plana za snabdevanje gasom

Srbija će dobiti krizni plan, kao i preventivni akcioni plan u vezi sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom, vidi se iz objavljene javne nabavke.

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je juče tender za "pripremu podloga za izradu preventivnog i kriznog plana radi obezbeđivanja sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom". Procenjena vrednost nabavke je 2,2 miliona dinara. 

Kako stoji u dokumentaciji, izabrani dobavljač je dužan da izabere vođu koji je odgovoran za rad eksperata u timu i izradu predloga preventivnog akcionog i kriznog plana radi obezbeđenja sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom, kao i da prikupi podatke neophodne za izradu ovih planova. 

Posao će se obavljati u tri faze, koje podrazumevaju izradu prvog, izradu drugog nacrta i izradu konačnog teksta koji treba da bude na srpskom i enegleskom jeziku, prenosi Nova ekonomija..

Rok za izvršenje je 120 dana, odnosno četiri meseca. 

Ministarstvo, sa druge strane, ima obavezu da nakon zaključenja ugovora formira Radnu grupu za izradu Preventivnog akcionog i Kriznog plana radi obezbeđenja sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom.

Radna grupa će biti sastavljena od predstavnika ministarstva i njen zadatak je da razmatra i daje saglasnost na pripremljene dokumente dobavljača. 

Rok za dostavljanje ponuda je 13. septembar. 

Izvor: Nova ekonomija

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dežela, san svojih na svome

  pre 626 dana i 21 sat

  Na tenderu je glavni Đoka, kum Pere i pobratim Laze.
  Pošto je jelte, krizno i havarijski, cena gasa će biti po 1000 evra u kubiku za Đoku, 1000 za kuma Peru i naravno još 1000 za Lazicu Mazicu.
  Eto lepe prilike da sokolovi partije zarade još koju kintu, na svoju srpsku sposobnost.
  E, to ti je patriotizam, a ne ono tvoje kad si išao na front, da bi gledao kako kapetani vuku klavire na kamionu kućama.

  Oceni komentar:
  0
  4