Raspisan tender za obnovu stadiona RFK "Novi Sad" na Detelinari

Raspisan tender za obnovu stadiona RFK "Novi Sad" na Detelinari

Rekonstrukcija tribina na stadionu RFK "Novi Sad" u Rumenačkoj ulici mogla bi da počne naredne godine, budući da je Uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove nedavno raspisala tender za taj posao.

Kako saznaje "Dnevnik", procenjena vrednost javne nabavke je više od 170,8 miliona dinara, bez PDV-a (170.833.333) i, po svemu sudeći, obnova će trajati godinu dana, odnosno na toliko će biti zaključen ugovor s odabranim izvođačima.

Osim sređivanja tribine, predviđena je i reorganizacija prostora, zamena stolarije, ugradnja nove hidro i termo izolacije, postavljanje keramike i laminata, te nabavka novih sanitarija i pomoćne opreme, kao i rekonstrukcija svih instalacija – elektro, vodovoda i kanalizacije. Poslovni objekat tribine s 12 lokala i prostorijama fudbalskog kluba, površine je 1.260 kvadratnih metara u prizemlju, odnosno 228 u potkrovlju.

Kako je u tenderskoj dokumentaciji objašnjeno, tribina je u lošem stanju, zbog dotrajalosti i neadekvatnog sistemskog saniranja problema. Na mnogim delovima objekta vidljiva je vlaga, oguljeni su zidovi, a betonski elementi na tribinama su oštećeni i bez odgovarajućeg pada za odvođenje atmosferske vode i hidroizolacije. Projektanti su predložili sanaciju konstruktivnih armirano-betonskih elemenata, te ugradnju svih slojeva neophodnih za postavljanje hidroizolacije. Zbog odvođenja atmosferske vode, svi armirano-betonskih elementi tribina moraju imati odgovarajući pad, kao i limene opšivke, piše "Dnevnik".

Sadašnja svečana loža biće demontirana, a na njenom mestu planirana je nova dvodelna, odnosno prostor za VIP gledaoce i za novinare. S obe strane svečane lože do dna tribina su planirane pristupne stepenice, što će smanjiti frekventnost sa jednih na dvoje stepenica, a time će biti postignuta i simetričnost vizure objekta. Stara sedišta na tribini biće zamenjena novim, a zaštitna ograda popravljena ili zamenjena, u zavisnosti od procene stabilnosti.

Na fasadi, ka fudbalskom terenu, projektanti su predložili rušenje dela objekta, u prizemlju, koji je, kako je objašnjeno, dograđen osnovnom gabaritu. Na taj način bi "izbačen" zid bio vraćen na prvobitnu poziciju, odnosno na glavnu liniju fasade, s tim da će na tom zidu biti ugrađena četiri dvokrilna prozora.

Rekonstrukcija objekta obuhvata i sređivanje ulične fasade, a više o tome šta je sve planirano pročitajte na sajtu "Dnevnika".

Rok za podnošenje ponuda na tender Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove ističe 3. decembra, a nakon toga će biti doneta odluka o dodeli ugovora ili obustavi postupka. Imajući u vidu sve rokove, kao i period za uvođenje odabranog izvođača u posao, radovi će najverovatnije početi naredne godine.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan